Dolar
38,0121
Euro
41,7665
Altın
3.683,47
Bist
9.379,83
Adana'da renkli anlar! Portakal Çiçeği Karnavalı 13. kez başladı
Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, bu yıl 13. kez Adana'da 'Dünya Çocukları' temasıyla başladı. Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen karnavala katılım büyük oldu, ziyaretçiler portakal çiçeği taçları takarak etkinlik alanında hatıra fotoğrafları çektirdi.
Gastronomi ve tarihin buluştuğu yer: Gaziantep
Gaziantep, bayram tatili boyunca, UNESCO'nun 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil olmasının ardından büyük bir turizm yoğunluğu yaşadı. Hem gastronomi hem de tarihi mekanlar ile turistlerin ilgisini çeken şehir, ziyaretçilere benzersiz bir tatil deneyimi sundu.
UNESCO mirası Nemrut Dağı'na tatilcilerden yoğun ilgi
UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Adıyaman'daki Nemrut Dağı, Ramazan Bayramı tatilinde 6 bin ziyaretçiyi ağırlayarak yoğun ilgi gördü. Ziyaretçiler, güneşin doğuşunu ve batışını izleyerek, tarihi heykellerle unutulmaz anlar yaşadı.
Tadım'da tarih fışkırdı: 6 bin yıllık kutsal ocaklar gün yüzüne çıktı
Elazığ'ın Tadım köyünde sürdürülen arkeolojik kazılarda adeta tarih fışkırdı. Geç Kalkolitik ve Erken Tunç Çağı'na tarihlenen çok sayıda eser gün yüzüne çıkarılırken, özellikle 6 bin yıllık kutsal ocaklar dikkat çekti.
Antalya'da 150 yıllık gelenek!
Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi'nde yaklaşık 150 yıllık şeker dağıtma geleneği bu yıl da devam etti. Bayram namazından sonra cami bahçesinde toplanan şekerler, imam Bekir Ceylan'ın duasıyla çocuklara eşit şekilde dağıtıldı. Mahalle sakinleri bu asırlık adeti sürdürmeye kararlı!
Kütahya'da çocuklar 200 yıllık 'Küpecik' geleneğini yaşattı
Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde yaklaşık 200 yıldır sürdürülen gelenek kapsamında iftardan sonra gruplar halinde evleri gezen çocuklar, 'Küpecik' manisi okuyarak şeker, çikolata ve harçlık topladı.
'Külliye'de Ramazan' etkinliklerinde 'Şair, Şiir, Şuur' tiyatro oyunu seyirciyle buluştu
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 'Külliye'de Ramazan' etkinlikleri kapsamında, 'Şair, Şiir, Şuur' tiyatro oyunu sahnelendi.
'Salıncak Oyunu' piyano ve ut eşliğinde Üsküdar'da izleyiciyle buluştu
Karagöz sanatının kadim oyunlarından 'Salıncak Oyunu', Üsküdar Baraka Sanat ve Kahve'de sanatseverlerle buluştu.
Çanakkale Türküsü'nün ilk kaydı Kerkük'te ortaya çıktı
Çanakkale Deniz Zaferi ile özdeşleşen Muzaffer Sarısözen'in 1952'de Kastamonu'da derlediği Çanakkale Türküsü'nün, 1938'de Kerkük'te alınmış taş plak kaydı ortaya çıkarılarak, Türkiye'de repertuvara dahil edildi.
Kanal D'de yayınlanan Eşref Rüya dizisi
Kanal D'de yayınlanan Eşref Rüya dizisinin ilk bölümü izleyiciyle buluştu. Eşref Tek'in yeraltı dünyasındaki gücü ve geçmişiyle hesaplaşması dikkat çekti.
Kabe yolunda: Mukaddes yolculuk hatıraları sergisi
Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde açılan 'Kabe Yolunda: Mukaddes Yolculuk Hatıraları Sergisi', 33 yıllık birikimle Osmanlı'dan günümüze Kabe ve Mescid-i Nebevi'nin örtülerini ve Haremeyn hizmetlerini gözler önüne seriyor. Sergi, Ramazan'da manevi bir yolculuk deneyimi sunuyor.
Yok olan 'Bünyan halısı' ceza infaz kurumlarında yaşatılıyor
Kayseri ünlü Bünyan halısı, Kayseri Kadın ile Çocuk ve Gençlik kapalı ceza infaz kurumlarında açılan 'Bünyan Halı Dokuma' kurslarıyla yaşatılıyor. Kayseri Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu kurs öğreticilerinden Nazime Özcan, 'Bünyan halısı, aslında yok olmakta olan bir halıdır. Biz Bünyan halısını ceza infaz kurumlarında tekrar canlandırmaya çalışıyoruz' dedi.
Çantı tekniğiyle inşa edilen cami 2 asırdır ayakta duruyor
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde çivi kullanılmadan çantı tekniğiyle inşa edilen ibadethane, 200 yılı aşkın süredir cemaatini ağırlıyor.
İstanbul'un en prestijli sinema ödülleri sahiplerini buldu
3. İstanbul Uluslararası Bahar Film Festivali ödül töreni, sinemaseverleri büyüledi. 1980 başvuru arasından finale kalan yapımlar ödüllerini aldı. Festival, Türk sinemasının uluslararası başarısını kutladı.
Evliya Çelebi'nin kutsal yolculukları TRT 2'de başlıyor
Evliya Çelebi'nin 17. yüzyıldaki seyahatlerine dair Medine ve Mekke bölümleri, TRT 2 ekranlarında izleyicilerle buluşuyor. Program, Medine'nin kutsal mekanlarından Mekke'nin tarihi hac ibadetlerine kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor.
3 bin 500 yıldan daha eski kraliyet mezarı bulundu
Mısır Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı, 3 bin 500 yıldan daha eski bir döneme ait kraliyet mezarı keşfedildiğini duyurdu.
Çanakkale Deniz Zaferi'nin 110. yıl dönümünün teması: 'Yüz Onun'
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 110. yıl dönümü dolayısıyla 18 Mart'ta Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda yapılacak törenler için bu yıl 'Yüz Onun' temasının belirlendiği bildirildi.
İpek yolu üzerinde, dünyanın ilk çarşılı köprüsü Irgandı
Bursa'nın kültürel mirası içinde önemli yer alan Irgandı Çarşılı Köprüsü, 583 yıllık geçmişiyle şehrin tarihine tanıklık ediyor. Doğal afetler ve savaşlar gibi zorluklara direnerek bugüne ulaşan köprü, geleneksel halk sanatları atölyeleri ve tarihi mimarisiyle yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanları arasında yer alıyor.
Karaman'ın tarihi güzellikleri büyülüyor
Karaman, zengin tarihi ve kültürel mirasıyla kış mevsiminde de gezginlerin ilgisini çekiyor. Doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve yöresel lezzetleriyle ziyaretçilere unutulmaz deneyimler sunan şehir, keşfedilmeyi bekliyor.
John Lennon anısına özel para bastırıldı
İngiltere Kraliyet Darphanesi, Beatles üyesi John Lennon'ın 85'inci doğum günü anısına özel bir madeni para bastırdı.
14 Mart Dünya Pi Günü neden kutlanıyor? Pi sayısı nedir?
Her yıl 14 Mart'ta, matematik tutkunları ve bilim insanları, en ünlü irrasyonel sayılardan biri olan pi'yi anıyor.
Mehmet Akif Ersoy kimdir?
Mehmet Akif Ersoy, edebiyat, siyaset ve milli ruhun en önemli temsilcilerinden biri olarak tarih sahnesinde yerini almıştır.
Kanlı Kurt Ay'ı tutulması başlıyor: Ne zaman, nasıl izlenecek?
Dünya, Güneş ile Ay arasına girerek nadir görülen tam Ay tutulmasına sahne olacak. Bilim insanlarının 'tam Ay tutulması' olarak adlandırdığı bu gök olayı, bazı çevrelerde 'kanlı kurt ayı' olarak biliniyor.
İsrail'in Gazze'de yok ettiği tarih
Gazze'deki Vakıflar Bakanlığı, enkazların arasından İsrail'in yok ettiği tarihi bulup çıkarmaya çalışıyor.
Japonlar neden obez olmaz?
Çalınan Dikkat'in yazarı Johann Hari Japonların yemek kültürüne ilişkin detaylar paylaştı.
Altın yazmalı Tevrat'ı 1.5 milyon dolara satarken yakalandılar
Eyüpsultan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından tarihi eserleri yurtdışına satmak için müşteri arayan şebekeye operasyon düzenlendi. Üç ayrı adrese düzenlenen operasyonda Roma dönemine ait bin 200 yıllık 2 metre uzunluğunda, 15 santimetre genişliğinde deri üzerine altın yazma Tevrat, 550 adet Antik Yunan Pontus Amisos dönemine ait sikkeyle, 51 adet Bizans dönemine ait sikke ele geçirildi.
Gazze batığında, 1100 yıllık zeytin çekirdekleri
1100 yıl önce Filistin'in Gazze kıyılarından yola çıkan ve Antalya açıklarında fırtınaya yakalanarak denize gömülen batıktan çıkanlar, bilim insanlarını heyecanlandırdı. Doç. Dr. Hakan Öniz ve ekibi, daha önce Türkiye kıyılarındaki su altı kazılarında hiç karşılaşılmamış zeytin çekirdekleri buldu.
'Külliye'de Ramazan' etkinlikleri sürüyor
Cumhurbaşkanlığının ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TRT'nin katkılarıyla düzenlenen 'Külliye'de Ramazan' etkinlikleri kapsamında, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Mehteran Birliği konser verdi.
Mehteran'dan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görkemli konser
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yankılanan mehter marşları, izleyenleri tarihi bir yolculuğa çıkardı!
Çin İslam Merkezi'ne Kur'an çevirileri hediye edildi
BAE'nin Hamid bin Raşid Al Naimi Kur'an Hizmet Merkezi'nden bir heyet, Dubai'deki Çin İslam Kültür Merkezini ziyaret ederek merkeze Çince Kur'an nüshaları hediye etti.
Haber Ara