Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Çin'in 'Müslüman' korkusu

Çin'i yöneten Komünist Parti, ülkeyi 10 yıl boyunca yönetecek liderleri seçmek için toplanıyor. Kongre öncesinde Müslümanların hak ve özgürlüklerini gaspeden sıkı yönetim talimatlarını uygulamaya koydu

12 Yıl Önce Güncellendi

2012-11-08 14:52:59

Çin'in 'Müslüman' korkusu
Çin'de ülkenin yeni yönetim kadrosunun seçileceği kongre öncesinde Müslümanlara yönelik ağır uygulamalar tepki çekiyor.
Çin'i 10 yıl boyunca yönetecek lider kadroyu seçmek üzere toplanacak 18. Ulusal Kongre'nin bir hafta süreceği ve 14 Kasım'da son bulacağı duyuruldu.

Şu an başkanlık görevini yürüten Hu Jintao'nun koltuğunu Başkan Yardımcısı Xi Jinping'e bırakması bekleniyor.
Kongre öncesinde Müslümanlara yönelik sıkıyönetim talimatları uygulamaya kondu. Türkistan İslam Derneği uygulamalara tepki gösteren bir açıklama yayınladı.

Çin'in Doğu Türkistanlı Müslümanların temel hak ve hürriyetlerinin gaspedildiği bir diktatörlük uygulamaya koyduğu belirtildi.
Başkan Yılmaz Şahin imzalı Türkistan İslam Derneği açıklamasında şöyle dendi...

"Çin Doğu Türkistan’da ancak savaş zamanında alınabilecek kararlara imza attı. Doğu Türkistan’lı Müslümanların Temel Hak ve Hürriyetlerini gasp ederek diktatörlük uygulamaya başladı.

Çin Kominist Partisinin 18. Kurultayı Öncesi sıkıyönetim haline geçmesi, Doğu Türkistan’lı Müslümanlardan ne kadar korktuğunu bizlere çok iyi gösteriyor. Geçtiğimiz yıllarda Çin’de düzenlenen Olimpiyatlara saldıran ‘’Türkistan islam Partisi’’ mücahitlerinden korkusunu her fırsatta belli eden Çin, Kurultaya 5 kala DoğuTürkistan’lı müslümanlara ‘’Uygurlar Suriye’de Savaşıyor’’ İftirası atarak ve ilan etmesede ‘’Sıkı Yönetim’’ kanunlarını devreye sokarak, Kominist Sistemin gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi.

İşte Sıkıyönetim Yasakları : 1 : Kurban Bayramı Talimatları Aynen Geçerli ( Toplu Halde Dolaşmak, Toplu ibadet Etmek, Düğün salonu ve Kamuya açık alanlarda Türban yasağı, Alışveriş merkezlerine kayıt yaptırarak girmek vb… )

2 : Uygurların Oturduğu Semtlerde Sokak Başlarına Barikatler Kuruldu.

3 : İş yerlerinin Tabelaları Fotoğraf çekilerek Fişlendi.

4 : Bıçak, Satır, Balta gibi kesici alet satan dükkanlar mühürlendi.

5 : Kurultay Bitene Kadar Kesici alet Satan Uygurlara Ağır Yaptırımlar Uygulanacak.

6 : Bakkal, Kasap, Manav gibi kesici alet kullanan esnaf denetlemeden geçirilerek kayda alındı.

7 : Çin’li yerel halkı ajan olarak kullanmak için her köşe başına dikti." (Press Medya)

Haber Ara