Dolar

33,9762

Euro

37,6709

Altın

2.725,36

Bist

9.771,16

Timetürk'ten düzeltme ve özür

Timetürk Haber Merkezi'nden Kamuoyuna Duyuru

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-19 15:55:49

Timetürk'ten düzeltme ve özür

Habertürk ve Vatan gazetelerinin dün pek çok bölgede Emniyet birimlerince gerçekleştirilen "IŞİD" gerekçeli operasyonlarla ilgili bugünkü nüshalarında yer alan "IŞİD İstanbul'da eğitim kampı kurmuş" başlıklı operasyonel haberi, Timeturk editör ekibi tarafından iktibas edilmiş ancak 37 dakika yayında kalan haber daha sonra yapılan değerlendirme sonucu haksız ithamlar içerdiği için yayından çekilmiştir.

Haberin yayından çekilmesini takiben, son dönemde örneklerini sıklıkla görmeye alıştığımız negatif algı içeren habere karşı konunun taraflarıyla görüşülerek, haklarında kesinleşmiş hiçbir yargı kararı bulunmayan şahıslarla ilgili yeni bir haber yayınlanmış ve haberde konuyla ilgili müdafi pozisyonunda bulunan tarafın görüşleri de açıkça aktarılmıştır.

Bununla birlikte, 37 dakika yayında kalan "IŞİD İstanbul'da eğitim kampı kurmuş" başlıklı haberle ilgili Timeturk editöryal kadrosu olarak sorumluluk her durumda bize aittir. Bu çerçevede habere haklı olarak itiraz eden okuyucularımızdan, haberle itibarı zedelenmek istenen tüm şahıslardan ve İslami camia başta olmak üzere adaleti hayatının eksenine koyan bütün taraflardan özür diliyoruz.

Buna karşın "iyi niyetli uyarılar" yerine "Kafir", "Münafık" ve benzeri pek çok ithamla ilgili haberi değerlendirmeyi tercih eden kesimlerle ilgili yorumu da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Haber Ara