Sinan, dernek merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de misafir öğrenci farkındalığını artırmayı, gönüllüler ve kurumların derneğe daha fazla katkı sunmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.
Yurt dışından gelip Türkiye'de öğrenim gören öğrencilerle ilgili 12 yıldır faaliyet yürüttüklerini ifade eden Sinan, "Amacımız misafir öğrencilerimizin daha rahat öğrenim görmelerini sağlamanın yanı sıra İslam coğrafyasının ilmi esaslarını yükseltmek, dünya coğrafyasına bu konuda katkı verebilmek" diye konuştu.
"Ahlak, sevgi ve maneviyat olmazsa yeryüzünde barış olmaz" ifadesini kullanan Sinan, derneğin ahlak ve maneviyat temelinde faaliyet gösterdiğini kaydetti.
- "Ankara'da 250 misafir öğrenciye destek"
Ankara'da 2 bin misafir öğrenciye ulaştıklarını bildiren Sinan, 250 öğrenciye ise aktif olarak yardım ettiklerini, öğrencilerin yeme, barınma, giyecek, ulaşım ve eğitim masraflarına katkı sağladıklarını belirtti.
İstanbul'da 3-6 Kasım'da Uluslararası Öğrenci Şurası düzenlediklerini dile getiren Sinan, İslam coğrafyasında uluslararası öğrenci hareketinin sorunlarını, 35 farklı ülkeden misafir öğrencilerle tartıştıklarını ifade etti.
Dernek çatısı altında başlayan bu faaliyetlere maddi ve manevi destek beklediklerini söyleyen Sinan, Türkiye'deki 10 bin misafir öğrenci için 10 bin gönüllü bulmayı amaçladıklarını vurguladı. Sinan, "Misafir öğrencilerimiz kendi topraklarında olduğu gibi rahat yaşasınlar, her öğrencinin burada bir ailesi, bir arkadaşı olsun istiyoruz" dedi.
Misafir öğrenciler için ramazan sohbetleri, iftar programları, seminer ve toplantılar düzenlediklerine işaret eden Sinan, öğrenciler için "medya atölyesi" adlı projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını kaydetti. Sinan, projeye gönüllüler ve basın kuruluşlarının katkısından mutluluk duyacaklarını sözlerine ekledi.