'13 bin istasyonun bini Shell'in'
'13 bin istasyonun bini Shell'in'

Oluşturma Tarihi: 2015-11-21 13:11:22

Güncelleme Tarihi: 2015-11-21 13:11:22

GÖKHAN YILDIZ - Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, "Türkiye'deki 13 bin istasyondan bin tanesi Shell'in. Bunun denk geldiği oran yüzde 8 ama istasyon satışlarında pazar payı yüzde 20. Shell istasyonu normal bir istasyondan 3 kat daha fazla satış yapıyor" dedi.

AA muhabirine değerlendirmede bulunan Erdem,"Pazar payında Petrol Ofisi bir kaç puan öndedir. İstasyon yapısı olarak Opet ve Shell birbirine yakın seyretmekte. Akaryakıt sektörü, rekabet alanını seven bir sektör. Akaryakıt sektöründe sorumluluklarını yerine getirilmesi için düzenlemeler önemlidir" ifadelerini kullandı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile ortak arama projelerinin Diyarbakır'da başlatıldığını söyleyen Erdem, "2011 yılı sonunda Türkiye'deki arama faaliyetlerine başladık. Diyarbakır'ın kuzeyinde bir alanda kayaçlarda yapılan arama çeşidi idi. Sahadaki çalışmalar bitti ve kuyular açıldı. Çalışmalarımız daha sonra ağırlaştı" dedi.

TPAO ile Karadeniz'de süren sismik çalışmaların Barbaros Hayrettin Paşa Sismik Gemisi ile yapıldığını belirten Erdem, çalışmaların zamanında, emniyetli ve güvenli bir biçimde tamamlandığını dile getirdi.

Sonrasında kıyıdan 100 km açıkta 2 bin metreyi geçen bir arama kuyusu açıldığını ve sonuçların Diyarbakır'daki gibi değerlendirildiğini aktaran Erdem şunları kaydetti:

"Akaryakıt dağıtım piyasası ile ilgili önemli bir vergi toplama sorumluluğu var. Şu anda 90'ın üzerinde dağıtım firması mevcut. Akaryakıt sektörü çok farklı müşteri tipleri olan bir sektördür. Gerek tüketim kanalının gerekse aynı kanalın tüketicilerin düzenleme ve uygulamalarının buna imkan verecek şekilde olması lazım. Dünyada enerjiye olan ihtiyaç artıyor. Bu talebin içerisinde taşıtlar önemli bir yer tutuyor. Enerji aynı zamanda refah ve ekonominin büyümesi ile de orantılı bir seyir göstermekte. Ulaşıma baktığımızda dünya genelinde farklı enerji türleriyle belli bir noktaya gidiliyor. Bizim bakış açımız da bunun tek bir enerji çeşidi ile olmadığı yönünde."