9. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi başladı
Anadolu Ajansı ve Polis Akademisi iş birliğiyle savaş, afetler ve olağanüstü hallerde görev yapacak operasyonel muhabirler yetiştirmek amacıyla düzenlenen Savaş Muhabirliği Eğitimi'nin 9. döneminin başlaması dolayısıyla tören düzenlendi

Oluşturma Tarihi: 2017-05-15 13:03:45

Güncelleme Tarihi: 2017-05-15 13:03:45

Anadolu Ajansı (AA) ve Polis Akademisi iş birliğiyle gerçekleştirilen "9. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi" başladı.

Anadolu Ajansı Haber Akademisi Koordinatör Yardımcısı Hayri Çetinkuş, Polis Akademisinin Anıttepe yerleşkesindeki açılış töreninde yaptığı konuşmada, savaş muhabirliği eğitiminin uluslararası nitelik taşıdığını belirtti.

Anadolu Ajansınca bu tür eğitimlere büyük önem verildiğini anımsatan Çetinkuş, eğitime, hem kurum içinden hem de farklı medya kuruluşlardan katılımın olduğunu ifade etti.

Medya mensuplarının, tehlikeli çevre koşullarında savaş, doğal afet ve toplumsal olayları izlerken, hayati tehlikelerle karşı karşıya kaldıklarını, bu eğitimi almanın ayrıcalık değil ihtiyaç olduğunu anlatan Çetinkuş, AA yönetiminin, savaş muhabirliği eğitimi almamış çalışanlarını sıcak bölgeye göndermediğini vurguladı.

Çetinkuş, Türkiye'nin coğrafi konumu itibarıyla habercilik açısından zor bir ülke olduğuna işaret ederek "Türkiye konumu itibarıyla çok stratejik bir yer. Tüm dünyanın gözü tarih boyunca bu coğrafyada olmuştur. Yanı başımızda İran, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Kafkaslar, Balkanlar tam onun ortasında da Türkiye var. Bundan dolayı da bu tarz eğitimlerin yapılması hayati öneme sahip." diye konuştu.

- 29 ayrı alanda eğitim verilecek

Savaş, afetler ve olağanüstü hallerde görev yapacak operasyonel muhabirler yetiştirmek amacıyla Ankara'da 21 kişinin katılımıyla başlayan eğitim, 26 Mayıs'a kadar devam edecek.

Eğitim, AA'nın tecrübeli gazetecileri ile Polis Akademisi, Türk Silahlı Kuvvetleri, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı uzmanları tarafından verilecek.

Eğitimler, habercilikten kişisel güvenliğe, savaş hukukundan ilk yardıma, ileri sürüş tekniklerinden suda hayatta kalmaya, rota belirleme ve harita okumadan olağanüstü durumlarda medya yönetimine, toplumsal olaylardan yakın savunmaya, teknoloji ve bilgi iletim güvenliğinden sığınmacı kamplarına kadar 29 ayrı alanda gerçekleştirilecek.

Eğitim sonunda katılımcılara uluslararası geçerliliği olan sertifika verilecek.