Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

Afganistan'daki intihar saldırısı

Afganistan'daki intihar saldırısı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-28 18:32:08

Afganistan'daki intihar saldırısı
Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'da dün yapılan ve çok sayıda kişinin ölümüne neden olan intihar saldırısını kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Afganistan'ın Paktika Vilayeti'nde dün bir spor karşılaşmasının yapıldığı alanda gerçekleştirilen intihar saldırısında, yaşamını yitirenler olduğu ve aralarında çocukların da bulunduğu 50'den fazla kişinin yaralandığının büyük üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

"Afganistan'ın barış ve istikrarını hedef alan terör eylemlerinin bir yenisini teşkil eden bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz" denilen açıklamada, hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralananlara acil şifalar dilendi.

​İnsanlık suçu teşkil eden bu terör eylemlerinin Afganistan'ın istikrarlı bir gelecek tesis etme yönündeki kararlı çabalarını asla sekteye uğratamayacağının vurgulandığı açıklamada, "Bu vesileyle, dost ve kardeş Afganistan'la olan dayanışmamızın ve bu ülkenin terörle mücadelesine yönelik desteğimizin süreceğini yineliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Afganistan'ın doğusundaki Paktika kentinin Hayrkot ilçesinde voleybol oynanan bir alanı hedef alan intihar saldırısında, aralarında çocukların da bulunduğu en az 10 kişinin öldüğü çok sayıda yaralının olduğu bildirilmişti.

Yerel yetkililer, 30'un üzerinde yaralı olduğunu belirtirken görgü tanıkları, yaralıların sayısının daha fazla olduğunu ve yaralıların arasında çok sayıda çocuk bulunduğunu ifade etmişti.

Paktika Kent Konseyi eski yetkilisi ise olayda en az 20 kişinin hayatını kaybettiğini, 60'a yakın yaralının bulunduğunu kaydetmişti.

SON VİDEO HABER

Gazze'ye destek verdi, işinden oldu

Haber Ara