Dolar

34,2551

Euro

37,6248

Altın

2.916,11

Bist

9.109,34

Anadolu Adalet Sarayı'ndaki iş bırakma eylemi

Anadolu Adalet Sarayı'ndaki iş bırakma eylemi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-17 18:55:43

Anadolu Adalet Sarayı'ndaki iş bırakma eylemi
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı bazı sendikalar, Anadolu Adalet Sarayı'nda 2 aydır maaşları ödenmediği gerekçesiyle eylem yapan işçilere destek verdi.

Adalet Sarayının metro girişinde toplanan sendika üyeleri, çeşitli sloganlar atarak, eylem yapan işçilerin yanına yürüdü.

Burada, işçiler adına açıklama yapan DİSK'e bağlı Devrimci Turizm İşçileri Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Ali Karabudak, taşeron firmanın ihalesinin feshedildiğini belirterek, "Yeni bir şirket geldi, işçi arkadaşlarımızla görüşmeye çalışıyor. Arkadaşlarımıza 'iş başı yapın' diyerek sözlü birtakım güvenceler veriyorlar. Bu arkadaşların bundan sonraki süreçte kesinlikle yazılı bir güvence alarak iş başı yapmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Yemekhane işçisi Turhan Doğru da 194 işçinin 77 gündür maaşlarını alamadığı için mağdur olduğunu savunarak, "Bu işçiler evlerine ekmek götüremiyor. Bayramda ücret alamadılar. Dünyanın en büyük adalet sarayında 3 aydır adaletsizlik yaşanıyor" diye konuştu.

SON VİDEO HABER

Yasak saatinde alkol satmayan işletmeciye saldırı

Haber Ara