Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-10 18:22:17

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Ürdün Temsilcisi Andrew Harper, bağışçıların, Ortadoğu'daki sığınmacılara yardım konusunda ucuza kaçan bir yaklaşım sergilediğini belirtti.

Harper, Associated Press ajansıyla yaptığı söyleşide, Ortadoğu'daki sığınmacıların, süreç içerisinde kendilerini uluslararası toplum ve yardım kuruluşları tarafından aldatılmış hissettiklerini belirterek, "Bu, sığınmacıların bir kısmının Suriye'ye dönmesinin, çoğunluğunun da Avrupa'ya ve daha ötesine gitmeye çalışmasını görmemizin nedenidir" dedi.

Andrew Harper, Avrupa, Körfez ülkeleri ve diğerlerinin, Ürdün ve Lübnan gibi ülkelere daha fazla destek için iki ya da üç yıl önce taleplere yanıt vermiş olmalarının en doğru hareket olacağını vurgulayarak, öte yandan bağışçıların ucuza kaçan bir yaklaşım sergilemeyi tercih ettiğini bildirdi.

Sığınmacıların Avrupa'da yeniden yerleştirilmesinin, çok küçük bir fark yaratacağını, uluslararası toplumun, Ortadoğu'daki sığınmacılara ve Suriye içinde yerlerinden olan milyonlarca kişiye yardım etmek için daha fazlasını yapması gerektiğine işaret etti.

Harper, önümüzdeki dönemde Suriye'nin yanı sıra Yemen, Irak ve Libya gibi bölgedeki sıcak noktalardan göçte artış gözleneceği düşüncesini paylaşarak, "Dünyada hiç kimse bundan uzak kalamaz. Bombalanan, yoksullaşan ve geleceği olmayan milyonlarca insanınız varsa, bu insanlar dünyanın her köşesine gidecektir" diye konuştu.

UNHCR Ürdün Temsilcisi Andrew Harper ayrıca son dönemde Suriyeli sığınmacılara yönelik kısıtlamaları artıran Ürdünlü yetkililere, sığınmacıların geçiş sürecini hızlandırmaları çağrısında bulundu.

SON VİDEO HABER

Gazze'ye destek verdi, işinden oldu

Haber Ara