Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

Barzani cephedeki Peşmergeyi ziyaret etti

Barzani cephedeki Peşmergeyi ziyaret etti

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-17 19:35:50

Barzani cephedeki Peşmergeyi ziyaret etti
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde Musul'a bağlı Güver cephesindeki Peşmergelere moral ziyaretinde bulundu.

Beraberindeki heyetle birlikte geniş güvenlik önlemleri altında Erbil'e 40 kilometre mesafedeki Güver'e gelen Barzani, Peşmergelerle bayramlaştı ve bölgedeki son durum hakkında bilgi aldı. Mesut Barzani, Peşmergeye, DAEŞ saldırılarına karşı daha dikkatli olmaları uyarısında da bulundu.

Güver ziyaretinden sonra karayoluyla Kerkük'e geçen Barzani, kentin 25 kilometre batısındaki Dubiz ilçesinde Peşmerge komutanlarıyla bir araya geldi.

Peşmerge Batı Kerkük Cephesi Komutanı Kemal Kerküki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mesut Barzani'nin bayram dolayısıyla cepheyi ziyaret ettiğini belirterek, "Barzani, son gelişmeleri yerinde görmek ve Peşmergenin bayramını kutlamak üzere geldi. Barzani'nin gelişiyle Peşmergenin cesareti ve azmi arttı" dedi.

IKBY Başkanı Barzani'nin, komutanlara birlikte hareket etme talimatı verdiğini aktaran Kerküki, "Mesut Barzani, Peşmergelerin daha önce olduğu gibi kardeşlik ve birlik ruhuyla davranmalarını istedi. Ayrıca Kerkük'teki tüm etnik ve dini unsurların ayrım gözetilmeden korunması talimatını verdi" diye konuştu.

SON VİDEO HABER

Gazze'ye destek verdi, işinden oldu

Haber Ara