Müezzinoğlu, Belediye Konukevinde Kilis Organize Sanayi Bölgesi başkanları ve iş adamlarıyla istişare toplantısında yaptığı konuşmada, zorlukların, sıkıntıların ve acıların paylaşıldıkça azaldığını, mutlulukların ise paylaşıldıkça çoğaldığını bildirdi.
Son yıllarda ve özellikle 2016 yılında Kilis'in büyük sıkıntılar ve zorluklar yaşadığını ancak bunun çözümü için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti Hükümeti olarak sıkıntıları paylaşarak azaltma gayreti içinde olduklarını anlatan Müezzinoğlu, "Bugün düne göre daha iyiyiz, yarın bugünden daha iyi olacak. Zor geçen 2016'yı Kilis katlamalı olarak daha zor geçirdi." ifadesini kullandı.
Bakan Müezzinoğlu, 2016 yılında yaşanan sıkıntılar nedeniyle Türkiye için de oldukça zor bir yıl olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:
"Sıkıntıları yine paylaşarak aştık, zorlukları karşısında dimdik durarak aştık. Biz büyük bir milletin mensuplarıyız. Zorluklarımız oldu, olacaktır ama paylaşarak azaltmak gelecek hayallerimizden ve hedeflerimizden vazgeçmemek zorundayız. Bu büyük milletin büyük hedefleri ve hayalleri var. Büyük hedeflerimizden rahatsız olanlar, rahatsız olmaya devam etsinler. Rahatsız olanlar yeni yeni insanlık ve hukuk dışı oyunlar oynuyorlar. Avrupa'da gördüğümüz süreçler. Bir taraftan insan hakları ve demokrasi dersi vermeye kalkanlar, terör örgütlerine meydanlarını açıyorlar. Terör örgütlerine bu ülkenin cumhurunun başkanının şakağına tabancayı gösterecek şekilde kendi meydanlarında bu afişleri astırabiliyorlar. Bütün bunlar bizim moralimizi bozmak için değil. Tam eksine kendimize yeniden çek ederek o büyük ve asil millet olarak bunları da aşacağız. Sizin o kirli, makyajlı yüzünüzü de görüyoruz. Arkadaki o insanlık dışı uygulamalarınızı da görüyoruz. Bugün insan haklarından bahseden o makyajlı yüz, insan haklarını en çok sömüren yüzdür. Hukuktan bahseden o makyajlı yüz esasında hukuku canı istediğinde bu cebinden, canı istediğinde öbür cebinden kullanan bir anlayışın mensupları. Biz yine kendi değerlerimizle, birbirimizi daha çok severek, sıkıntılarımızı paylaşarak azaltmak, geleceğe olan inancımızı, umudumuzu hep birlikte güç alarak bu yolculuğu yaptık, yapmaya devam edeceğiz. 2017, 2016'dan daha iyi olacak."
- İstihdamda milli seferberlik
Bakanlık olarak geçen yıl işletmelerin sigorta primleri zorlukları, daralan ekonomi, istihdamın daraltılması, işsizlik oranlarının artması gibi sorunlarla uğraştıklarına değinen Müezzinoğlu, 2017 yılının başında istihdamda milli seferberlik eylem planının devreye sokulduğunu anımsattı.
Müezzinoğlu, "Dün itibarıyla 407 binin üzerinde 1 Ocak'tan itibaren biz artı istihdam yakaladık. Çok büyük bir rakam. Bunu 1,5 milyon rakamını yıl sonu gelmeden yakalayacağız. Bugün itibarıyla Kilis için bu rakam 687 oldu. En başarı ilk 3 il arasında Kilisimiz." diye konuştu.
Bakan Müezzinoğlu, 1.5 milyon ek istihdamla yalnız iş arayan insanlara iş bulunmayacağını, Türkiye'nin ekonomisinin de büyüyeceğini, ihracatın artacağını vurguladı.
16 Nisandaki halk oylaması sürecine de değinen Müezzinoğlu, 16 Nisan sürecinin parti seçimi olmadığına dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Bundan sonra partilerin iktidarı değil, millet iktidarı olacak. Bu millet dünyayla yarışabilecek dinamiği ve potansiyeli olan, hatta onu geçebilecek potansiyeli olan bir millet. Gelişmiş dediğimiz dünyanın yaş ortalama yaşı 42'nin üzerindeyken bizim ortalama yaşımız 31. Onlardan daha genç enerjisi, dinamizmi olan potansiyeli olan ülke. O nedenle bu ülkenin dinamiklerinden korkuyorlar, istikrarını bozmak istiyorlar. Siyasi istikrar bozulursa, ekonomik istikrarı bozmak kolay. O nedenle son 4-5 yıldır oynanan oyunlara bakın tamamen istikrarı bozmak üzerinedir."
Müezzinoğlu, Avrupa'daki ülkelerin Türkiye'nin gidişatından rahatsız oldukları için tuzaklar kurduklarını belirtti.
Avrupa'nın yerinde saydığını, Türkiye'nin ise yukarıya doğru hızla gidebilecek potansiyeli yakaladığına işaret eden Müezzinoğlu, şunları kaydetti:
"Bundan rahatsız oluyorlar. O masanın etrafında Türkiye'nin ve bu büyük milletin oturmasından rahatsız oluyorlar. Bunu biz bozacağız. Bundan sonra siyasi sistem, milletin siyasi sistemi olacak. Egemenlik kayıtsız şartsız milletinse, milletin olacak. Büyük oranda çatıyı millet kuracak. Yüzde 50'nin üzerinde bir milli vicdanın sesini alamayan biri, millet adına yetki kullanamayacak. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir dendi ama milletin ikide bir de milletin ümüğünü birileri sıktı. Böyle pamuk ipliğine bağlı bir milli irade olur mu? Ne istediniz de yapamadınız deniyor. 411 milletvekili üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliğini meclisten geçirdi. Ne oldu? Yasak devam edecek. Onu oraya kim götürdü? CHP. Üniversiteli gençlere, onların anne ve babalarına ne oldu? Bu ülkenin yetişmiş insanının önünü kesmekle ilgili bedeli kim ödedi? Bütün bedeller millete, beyefendiler rahat. Bundan sonra millet rahatta o beyefendiler, beyefendilik yok. En üstte millet olacak."