Çorlu'da İSGİP Projesi tanıtım toplantısı
TEKİRDAĞ (İHA) â€' Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Tekstil, Deri, Mobilya, Gıda Ürünleri ve İçecek İmalatı ve Kimya Ürünleri İmalatı Sektörlerinde İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliğinin İyileştirilmesi Projesi (İSGİP) kapsamında tanıtım toplantısı düzenlendi.

Oluşturma Tarihi: 2016-10-29 09:23:47

Güncelleme Tarihi: 2016-10-29 09:23:47

TEKİRDAĞ (İHA) â€" Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Tekstil, Deri, Mobilya, Gıda Ürünleri ve İçecek İmalatı ve Kimya Ürünleri İmalatı Sektörlerinde İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliğinin İyileştirilmesi Projesi (İSGİP) kapsamında tanıtım toplantısı düzenlendi.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Batı Eğitim Salonu'nda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu, "Yerel ve küresel ekonomide güçlü rakiplerle mücadele eden bölgemiz sanayicilerinin nitelikli işgücüne ihtiyacı vardır. Bu kapsamda geliştirilen İSGİP projesi bizler için önem arz etmektedir. İSGİP kapsamında seçilen tekstil, deri, kimya bölgemiz iddialı bir yapıdadır. Özellikle tekstil sektörü işletme sayısı, istihdam ve sağladığı katma değer açısından da bölge için büyük önem taşımaktadır. İş sağlığı ve güvenliği konusundaki yükümlülüklerimiz ve faaliyetlerimiz süreklilik arz etmeli, bunu bir 'iş yapma felsefesi' olarak görmemiz gerekmektedir. Çünkü iş sağlığı ve güvenliği insan odaklı bir sahadır, insanı merkeze koyan bir çalışmadır. Bu sahaya ne kadar emek sarf edilse, ne kadar enerji tüketilse azdır, yapılanları hak eder. Bu duygu ve düşünceler ile çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına, iş sağlığı ve güvenliği genel müdürlüğüne, üyelerimizle bir araya gelerek bizlerle bilgi ve tecrübelerini paylaştığı için teşekkür ediyor, siz değerli üyelerimizle ile birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ederim. Kazasız, güvenli, sağlıklı bir çalışma hayatı dileğiyle hepinize saygılarımı sunarım" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Yetkilisi proje koordinatörü Coşkun Demirci de, müracaatın yapılması yöntemi, değerlendirme ve çalışma sürecinin anlatılması, tekstil sektöründe yapılan ve yapılacak çalışmalar konusunda bilgilendirme yapılması konularında katılımcılara bilgiler verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Yetkilisi ve İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Proje Tekstil Sektör Sorumlusu Burak Yasun ise, "İSG'de uluslararası standartlar vardır. İş yerimizin kalitesini artırmak için nasıl bir politika izliyorsak İş Sağlığı ve Güvenliği için de böyle bir politikanın olması gerekmektedir. Bu politikanın bütün çalışma sistemimizi içine alması gerekmektedir. İş Sağlığı ve Güvenliğindeki başarı iş yerinin başarısına denktir" dedi.

Teknik İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Uzmanı Mukaddes Güçlü, İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Oluşturulması aşamasında tekstil sektöründe yapılan çalışmaları, katılımcılara aktardı.

Proje, ülkedeki ilgili sektörlerde faaliyet gösteren firmaları muhtemel iş sağlığı ve güvenliği denetimlerine hazır hale getirmeyi ve varsa eksikliklerini tamamlamalarına imkan vermeyi amaçlıyor.