Akdeniz sahiline kuş bakışı konumda bulunan kentte, beyazla mavinin uyumu farklı türde çiçek ve ağaçla birleşiyor. Sidi Bou Said evlerinin en dikkati çeken özelliği geniş avlulu ve sade dekore edilmiş olması. Bölgedeki otel, restoran ve kafeler de bu mimariden faydalanıyor.
Deniz mavisi kapı ve pencerelere siyah renk kullanılarak işlenen motifler, Tunus'un sembolü haline gelmiş kireç boyalı evlere farklı bir güzellik katıyor.
Kasabada hurma, palmiye, okaliptus, dikenli incire, yasemin ve çeşit çeşit çiçek eşlik ediyor. Bölgeyi çevreleyen bitki örtüsüyle Sidi Bou Said evlerinin görsel uyumu, dar ama bir kadar da estetik sokaklarına da yansıyor.
Sidi Bou Said'in tepelik bölgesinde yer alan deniz feneri de turistlerin uğrak noktalarından birisi.
Akdeniz manzaralı otel, kafe ve restoranlarında geleneksel Tunus mimarisinin tüm izlerine rastlanırken, kafelerde koltuklar yerine tabureler ve yer minderleri tercih ediliyor.
Sidi Bou Said'in sokaklarında yürümek ziyaretçilere her adımda yeni bir şey keşfettiği hissi uyandırıyor. Kasabadaki hediyelik eşya dükkanlarında Sidi Bou Said evlerinin maketleri, ahşap veya demir tablolara işlenmiş kapı, sokak ve ev resimleri, seramik ve deri işlemeciliği en çok tercih edilen hediyelikler arasında.
Alışveriş yaparken pazarlık payının esnek olduğu kasabada, az da olsa Fransızca veya Arapça kelime bilmek satıcılarla anlaşmak için kolaylık sağlıyor.
Geleneksel kuskus yemeği, taze naneli yeşil çay ve hamur kızartması Sidi Bou Said'de tadılabilecek lezzetler arasında bulunuyor.
Denizin evlere rengini verdiği şirin Akdeniz kasabası, ziyaretçilerine bahar havası solumanın yanı sıra Arap ve Fransız müzikleri eşliğinde güzel fotoğraf kareleri yakalama olanağı sunuyor.
- Kahvede portakal çiçeği suyu lezzeti
Tunus'ta turistlerin ziyaret ettiği sahil kentlerinin bir diğeri Hammamat'a ulaşabilmek için başkent Tunus'tan 65 kilometre uzaklaşmak gerekiyor. Sahile ulaşıldığında ise gökkuşağını andıran rengarenk sandallar göze çarpıyor.
Sahile sıralanmış onlarca otelin bulunduğu Hammamat'ta, turistler alışveriş için kentin dar sokaklarına gizlenmiş hediyelik eşya dükkanlarını dolaşmayı, yüzmeyi, sörf yapmayı, kayıkla gezintiye çıkmayı, deveye binmeyi, safari yapmayı tercih ediyor. Ziyaretçiler sokaklarda dolaşırken, bir şahinciyle karşılaşabiliyor ve bu yırtıcıyı yakından tanıma olanağı bulabiliyor.
Turunçgiller ve yasemin çiçeğiyle ünlü küçük Akdeniz kentinde mezar taşları da rengini denizden alıyor. Deniz kıyısında bulunan mezarlıklar mavi-beyaz rengiyle Tunus evlerinin mimarisine uyum sağlıyor.
Yasemin çiçeğinden yapılan koku ve el kremleri, özel bir kazanda damıtılarak elde edilen portakal çiçeği suyu, turistlerin tercih ettiği ürünlerin başında geliyor. Ziyaretçiler, portakal çiçeği suyunu tatmak isterse, kahvesine birkaç damla katılmasını isteyebiliyor.
Hammamat'ta lezzetli bir yemek için balık restoranları seçilebilir. Deniz havasını yakından solumak isteyenlerin tercihi ise kıyıda sıralanmış sandallar oluyor. Hammamat, ziyaretçilerine Akdeniz'e farklı bir pencereden bakmayı vadediyor.