Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğüne Artvinli atandı
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eyüp Artvinli, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü olarak atandı.

Oluşturma Tarihi: 2017-02-21 10:33:34

Güncelleme Tarihi: 2017-02-21 10:33:34

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eyüp Artvinli, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü olarak atandı.

2014-2016 yılları arasında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması (OPY) Eskişehir Bölge Koordinatörü olarak başarıyla görev yapan ve Eskişehir bölgesini 12 bölge içerisinde Türkiye 11'inciliğinden, Türkiye 1'inciliğine yükselten Doç. Dr. Artvinli, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü olarak göreve başladı.

Yapılan atama sonrasında enstitünün gelecek hedefleri hakkında görüşlerini açıklayan Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Eyüp Artvinli, enstitüsünün temel görevinin öncelikle yüksek öğretime kalifiye öğretim elemanı yetiştirmek ve ülkemizin bu alanda güçlenmesine hizmet etmek olduğunu söyledi. Eğitim Bilimleri Enstitüsünün bu yönüyle kritik bir öneme sahip olduğunu ifade eden Artvinli "Eğitim Bilimleri Enstitüleri Türkiye yılda 4 bin 516 civarında doktora mezunu verilirken, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'de 67 bin 944, Almanya'da 28 bin 147, Hindistan'da 24 bin 300, Japonya'da 16 bin 39 ve İngiltere'de 25 bin 020 civarında ortalama doktora mezunu verilmektedir. Ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda yüksek öğretimde gerek nicelik ve gerekse nitelik olarak OECD ortalamalarına yaklaşabilmek için ülkemizdeki nitelikli doktora mezunu sayılarının her yıl için üç katına çıkarılmasına, yani her yıl 15 bin doktora mezununa ihtiyaç bulunmaktadır. Dolayısıyla ülkemiz gençlerinin lisans eğitiminden sonra yüksek lisans ve özellikle doktora eğitimi almaları için teşvik edilmesi, özendirilmesi ve buna ilişkin tedbirlerin alınması, ülkemizin gelecek hedefleri açısından kritik önemdedir. Bunun dışında ülkemizdeki bilim kültürünün gelişmesi için bilim dünyasının ihtiyaç duyduğu bilim insanlarının yetişmesine katkı sağlamaktır. Bütün bunlara ilave olarak, diğer dünya ülkelerinden, özellikle ülkemiz çevresindeki Balkanlar, Ortadoğu ve Kafkasya, Orta Asya gibi yerlerdeki soydaş milletlerden başlayarak diğer ülke ve kıtalardaki zeki ve çalışkan, bilim insanı olmaya aday öğrencileri kurumumuza çekmek önem taşımaktadır.Bu amaçla yurt dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile işbirliğini güçlendirerek yurt dışından gelecek öğrenci sayımızı artırmak, onlara hem ülkemizde anadilimizde eğitim vermek ve ülkemizi tanıtmak, hem de enstitümüzün uluslararası boyutunu güçlendirmek yakın gelecekteki hedeflerimiz arasındadır. Enstitümüzün başka bir amacı da 2 bine yakın lisansüstü öğrencimize eğitim veren öğretim elemanlarımıza araştırma ve proje geliştirme konularında destek sağlamaktır. Bu konuda da çeşitli eğitim programları ve seminerler ile öğretim elemanlarımızın daha çok araştırma ve proje yapma potansiyelini geliştirmeyi hedefliyoruz" diye belirtti.