Dolar

34,3375

Euro

37,3528

Altın

3.038,83

Bist

8.892,41

Gürkan inşaat müteahhitleri ile bir araya geldi

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda, inşaat müteahhitlerinin sorunları masaya yatırıldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-06 17:14:30

Gürkan inşaat müteahhitleri ile bir araya geldi
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda, inşaat müteahhitlerinin sorunları masaya yatırıldı.

Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın yanı sıra Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Nevzat Aslan, Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİM-DER) Başkanı Mustafa Kırteke, bazı meclis üyeleri, Battalgazi Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Latif Okyay, Ruhsat ve Denetim Müdürü Süleyman Şahin, dernek yönetimi ve dernek üyeleri katıldı. Burada konuşan Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİM-DER) Başkanı Mustafa Kırteke, istişarelerde bulunmak üzere bu toplantıyı organize ettiklerini belirterek, "Burada müteahhitlerin Battalgazi'mizin, Malatya'mızın sorunlarını paylaşmak üzere başkanımız bizlere bilgiler verecek. Bizde arkadaşlarla bundan yola çıkarak Battalgazi bölgesinde çalışan müteahhit arkadaşları toplayarak burada çeşitli konuları, sıkıntılarımızı, dertlerimizi başkanımızla paylaşmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Herkesçe malum olduğu gibi Battalgazi Belediyemiz güzel bir çalışma içerisinde. Bu çalışmalarından ötürü huzurlarınızda Battalgazi Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'da, yatırım ve yatırımcının önemine dikkat çekerek, "Biz belediye olarak müteşebbisimize, müteahhidimize bakış açımız, yani toplumda üretim yapan, yatırım yapan, istihdam oluşturan kişi ve kuruluşlara bakış açımız onların elemanıymışız gibi bakarız. Bizim felsefe anlayışımız, vizyonel görüş ve düşüncemiz budur. Çünkü üretim olacak ki toplum huzurlu olsun. Üreteceksiniz ki toplumda istihdam oluşsun. Bir kişinin istihdam maliyeti 100-150 bin lira arasındadır. Hepinizin yanında onlarca insan çalışıyor. Bu bizim için minnet duyulacak bir şeydir. Netice itibariyle toplumda bir kişi, bir başka kişiye ekmek veriyorsa, o kişi bizim için kıymetlidir ve muteberdir. Bir kişiyi azımsamamak lazım. Bazen o bir kişi tüm toplumu huzursuz edebilir. Biz olaylara bütüncül olarak bakarız" ifadelerini kullandı.

Haktan ve adaletten yana olduklarını belirten Gürkan, "Battalgazi Belediye Başkanlığı yaptığım, gerek daha önce çalıştığım yerlerde birinde bir haksızlık, bir adaletsizlik vuku bulmuşsa o muhakkak bize iletilsin. Kim olursa olsun ona müdahale ederim ve gözünün yaşına bakmam. Yani biz burada milletin adına gelmişiz, verilen kaynağı adil ve adaletli bir şekilde dağıtmak durumundayız. Burada bizler tevazuyu kendimize şiar edineceğiz. Burada ilgili başkan yardımcımız ve müdürlerimizde burada. Kendilerine verdiğimiz talimat şudur, adaletten, haktan, hukuktan sakın ola ki bize bizden sonra beddua edecek bir şey olursa vebali günahı boyunlarına deriz. Burada bilerek haksızlık yapılıyorsa bunda benim haberim olursa zaten müdahale ederim. Eğer haberim olmaksızın yapılıyorsa da vebalim günahım boyunlarınızadır deriz. Siyasi kişi seçilene kadardır. Seçildikten sonra göğsümüzdeki parti rozeti kalkar, toplum rozeti vardır. Biz gayet açık ve şeffafız. Bu anlamda sizin zihninizde en ufak bir soru işareti olursa, en ufak bir tereddüt veya kuşku varsa bunu bize lütfen iletin. Bizim görevimiz buradaki objektifliği, buradaki adaleti sağlamak, herkese eşit ve adaletli davranmanın temel esasını bu kurumda sağlamak durumundayız" diye konuştu.

Ebeveyn odası fikrini Türkiye'de ilk dile getiren kişinin kendisi olduğunu belirten Başkan Gürkan, "Ne yazık ki bunu Malatya'da hayata geçiremedik" diyerek, "2004'te Belediye Başkanı olduğumda ebeveyn odası fikri vardı. Ana babalarına bakmayan gelin veya damatlar olur. Bir dördüncü odanın yanında beşinci oda yapın mutfağı olsun, tüm ihtiyaçlarını karşılayacakları bölümleri olsun. Bir kapısı evin içinde, diğeri öte tarafta olsun. İstedikleri zaman içeridekileri kullansınlar, istemedikleri zaman kapıyı kapalı tutsunlar. Günlük takip edilebilsin. Yani gelin bakmaz, evlat bakar, damat bakmaz, kızı bakar. Bu konsepti de yapmamız lazım dedik. Bu çok önemli bir şeydi. Bunu gündeme getiren Türkiye'de biz idik. Ne yazık ki bunu Malatya'da hayata geçiremedik" şeklinde konuştu.
SON VİDEO HABER

İsmalağa Camii'nde silah patlatıp kaçtı!

Haber Ara