Hannover Messe 2017'nin bilgilendirme toplantısı İstanbul'da yapıldı
Dünyanın önemli ticari fuarlarından 'Hannover Messe 2017'nin ana teması ve partner ülkesi bugün İstanbul'da yapılan toplantıyla açıklandı. Buna göre, bu yıl fuarın resmi partner ülkesinin Polonya olduğu belirtildi.

Oluşturma Tarihi: 2017-02-22 15:19:57

Güncelleme Tarihi: 2017-02-22 15:19:57

Dünyanın önemli ticari fuarlarından 'Hannover Messe 2017'nin ana teması ve partner ülkesi bugün İstanbul'da yapılan toplantıyla açıklandı. Buna göre, bu yıl fuarın resmi partner ülkesinin Polonya olduğu belirtildi.

Endüstriyel teknoloji alanında dünyanın önde gelen ticari fuarı Hannover Messe 2017, 24-28 Nisan 2017 tarihleri arasında Almanya'da kapılarını açacak. İstanbul'da düzenlenen toplantıda fuarın ana teması ve partner ülkesi açıklanırken, Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı moderatör Belkıs Ertaşkın, Deutsche Messe AG Kıdemli Başkan Yardımcısı Marc Siemering ve İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Topçu konuşmacı olarak katıldı. Yapılan açıklamada, fuarın bu yıl 'Entegre Endüstri-Değer Yaratmak' temasına odaklandığı ve resmi partner ülkesinin ise Polonya olduğu bildirildi.

"Geleceğin teknolojileri fuarda sergilenecek"

Toplantının açılış konuşmasını yapan Deutsche Messe AG Kıdemli Başkan Yardımcısı Marc Siemering, dünyanın dört bir yanından katılımcıların yer alacağı Hannover Messe 2017 fuarının, endüstriyel otomasyon, hidrolik-pnömatik ve akışkan gücü sistemleri, dijital fabrika, enerji, basınçlı hava ve vakum teknojileri (ComVac), endüstriyel yan sanayi ve araştırma ve teknoloji bölümlerini kapsayacağını söyledi. Siemering, "Fuar boyunca yaklaşık 70 ülkeden 6 bin 500 şirket, 80 ülkeden 200 bin ziyaretçiye ürünlerini ve hizmetlerini sunacak" dedi.

"Entegre endüstri: 21'inci Yüzyıl imalatını belirleyen trend"

Entegre endüstrinin 21'inci yüzyıl imalatını belirleyen akım olduğunu beliren Siemering, "Etkinlik, esneklik ve verimliliği arttırmak için dijitalleşmeyi benimsemeyen imalatçılar rekabet gücünü muhafaza etmekte zorlanacaktır. İmalatçılar, dijitalleşmenin sadece daha iyi olanaklar ve makineler ile değil, aynı zamanda yeni iş hatları oluşturarak ve çalışanlar arasında verimliliği ve memnuniyeti arttırarak değer kattığını fark etmelidir. Hannover Messe 2017'de katılımcılar sınırlı kaynakları olan şirketlerin bile entegre endüstriden nasıl faydalanabileceğini gösterecekler" diye konuştu.

"Türk şirketleri Hermes ödülüne katılsın"

Siemering, Hannover Messe'nin ayrılmaz bir parçası olan Hermes ödülü için Türk şirketlerine çağrıda bulundu. Dünyanın en önemli ve aranılan teknoloji ödüllerinden biri olan ve dünya çapında önemli işbirliklerinin kapılarını açan Hermes ödülüne Türk şirketlerinin katılması gerektiğini vurgulayan Siemering, "Türk şirketlerinin ekonomide ve özellikle Ar-Ge konularında öncü olduklarını düşünüyorum. Bu nedenle Türk şirketleri mutlaka başvurularını gerçekleştirsin" ifadelerini kullandı.

Topçu: "Dünyada 16, Avrupa'da ise 6'ıncı büyük ekonomiye sahibiz"

İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Topçu ise "Almanya'daki farklı sektörlerden çeşitli fuarlara her yıl ülkemizden çok yoğun bir ilgi oluyor. Bir yandan Avrupa'yla olan dış ticaretimiz, diğer yandan özel olarak Almanya'yla derin ve köklü ekonomik ilişkilerimiz burada çok önemli rol oynuyor. Türkiye hem büyüme dinamikleri ve piyasadaki fırsatlar hem de dışa açılma ve yurtdışı yatırımlar noktasında adeta bir merkez ülke konumunda. Dünyadaki 16, Avrupadaysa 6'ncı büyük ekonomiye sahibiz. Biz bu gücü ve potansiyeli uluslararası fuarlarda küresel vitrinlere taşıyoruz" şeklinde konuştu.

Topçu: "Fuarda her yıl metrekare ve katılımcı sayımız artıyor"

Hannover Messe fuarının Türk şirketleri için çok önemli olduğunu da ifade eden Topçu, "Hannover Messe fuarı dünyanın en büyük sanayi fuarı. 1992 yılından beri Türkiye milli katılım organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Yıllar içerisinde devam eden milli katılım organizasyonumuz, yakın zamana geldiğimizde Türkiye sanayisinin gelişmesi ile birlikte çeşitli salonlara ve sektörlere dağılmıştır. 2014 yılında bin 200 metrekarede 40 firmayla, 2015 yılında 954 metrekarede 45 firmayla, 2016 yılında ise 2 bin metrekareyi aşan alanda 73 firmayla katılım sağladık. Bireysel katılımları da eklediğimizde katılımcı firma sayısı 134'ü buldu.2017 yılında ise şu ana kadar Türkiye'den 169 katılımcı 6 bin 706 metrekarelik toplam alan için rezervasyonunu gerçekleştirdi" açıklamalarında bulundu.

Türk yatırımcılara seslenen Topçu, "Türkiye'nin giderek yükselen ekonomisini, gelişen sanayisini, sektörde tercih edilir niteliklerini ve büyümeye açık gücünü gelin tüm dünyaya gösterelim" çağrısında bulundu.