Dolar

34,3005

Euro

37,5335

Altın

3.021,88

Bist

8.618,57

İYTE'nin araştırma üniversitesi olarak tespit edilmesi

İYTE Rektörü Prof. Dr. Güden:'Bundan sonra yapacaklarımıza ilişkin 20 tematik alan belirledik. Amacımız bu 20 alanda yükselmek ve 10 yıl içerisinde dünyada söz sahibi olabilmek'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-27 12:52:17

İYTE'nin araştırma üniversitesi olarak tespit edilmesi
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, araştırma üniversiteleri arasında yer almalarına ilişkin, "Bundan sonra yapacaklarımıza ilişkin 20 tematik alan belirledik. Amacımız bu 20 alanda yükselmek ve 10 yıl içerisinde dünyada söz sahibi olabilmek." dedi.

Güden, İYTE Sürekli Araştırma Merkezi'nde düzenlediği basın toplanlantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 10 Araştırma Üniversitesi arasında yer aldıkları için çok mutlu olduklarını, Ege Bölgesi'nde ilk 10'a giren tek üniversite olduklarını belirtti.

YÖK tarafından başlatılan programa yaklaşık 40 üniversitenin başvuru yaptığını ve bunlar arasında yapılan değerlendirmeler sonrasında ilk 10 üniversitenin belirlendiğini anlatan Rektör Güden, "Araştırma Üniversitesi bize verilen bir etiket değil, asıl çalışma bundan sonra başlayacak. Çünkü bizim koyduğumuz bir takım hedefler var. Bu hedefleri tüm üniversitelerin tutturması gerekiyor. Tutturamazsak yıllar bazında, bu 10 üniversitenin içerisindekiler elenecek, yedek olan 5 üniversite bu listeye dahil edilecek."

- "Hedef bilim ve teknolojide dünya üniversitesi olmak"

Mustafa Güden, İYTE'de 3 bin 311 lisans, bin 310 yüksek lisans, 471 doktora öğrencisi ile 185 öğretim üyesinin bulunduğunu ve 928 makale yayımladıklarını, bilim ve teknolojide öncü bir dünya üniversitesi olmak için 5 yıl önce hedef koyduklarını ifade etti.

Bu hedefler doğrultusunda geçen yıldan itibaren dünyadaki reytinglere girmeye başladıklarını dile getiren Prof. Dr. Güden, şöyle konuştu:

"Araştırma Üniversitesi seçildik, bundan sonra yapacaklarımıza ilişkin 20 tematik alan belirledik. Bu alanları grupladığımız 15 tanesi biyoteknoloji ve nanoteknoloji alanında. Bu ne demek? Bundan sonra İYTE, bu alanlarda öğretim üyesi istihdam etmeye, bu alanlara çok ayrı önem vermeye başlayacaktır anlamına geliyor. Bunların dışında diğer alanlarda da seçtiğimiz tematik alanlar var. Nesnelerin interneti, büyük veri, enerji sistemleri, robotik ve akıllı sistemler, mimarlık, ısı ve akışkan bilimler de temel alanlar arasında. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü olarak bundan sonra tüm alanlara girmeyeceğiz, tabii ki lisans programında bazı alanlarda öğretim üyesi ihtiyacımız olacaktır ama araştırma denildiği zaman bizim amacımız bu 20 alanda yükselmek ve 10 yıl içerisinde dünyada söz sahibi olabilmek."

SON VİDEO HABER

TÜPRAŞ'tan patlamaya ilişkin açıklama

Haber Ara