Dolar

34,2176

Euro

36,7451

Altın

2.993,93

Bist

8.852,84

'Kiraladığı aracı sahte evrakla sattı' iddiası

Hatay'da dolandırıcının, kiraladığı otomobili sahte evrak düzenleyip sattığı iddia edildi. Kendi aracını alabilmek için hukuk mücadelesi başlatan firma yetkilisi, dolandırıcının yakalanmasını, aracının iadesini ve satış işleminde ihmali olanların da cezalandırılmasını istedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-03 13:45:41

'Kiraladığı aracı sahte evrakla sattı' iddiası
Hatay'da dolandırıcının, kiraladığı otomobili sahte evrak düzenleyip sattığı iddia edildi. Kendi aracını alabilmek için hukuk mücadelesi başlatan firma yetkilisi, dolandırıcının yakalanmasını, aracının iadesini ve satış işleminde ihmali olanların da cezalandırılmasını istedi.

Hatay'ın Antakya ilçesinde faaliyet gösteren bir oto kiralama firmasının yetkilisi Hakan Görür, 24 Mart 2017 tarihinde, iş yerine gelen bir şahsın kendisine araç kiralamak için müracaat ettiğini, kimlik ve ehliyetini alarak kendisine 31 AYT 09 plakalı Ford Focus marka aracı 4 günlüğüne kiraladığını söyledi.

Aracı kiralarken Emniyet Bildirim Sistemi'ne de (KABİS) bildirimi yaptığını belirten Görür,

28 Mart'ta dönmesi gereken aracını, yaptıkları şikayetin ardından KABİS sistemi ile İskenderun'da bulduğunu söyledi. Görür, "Aracım 29'unda gelmedi, İskenderun'daydı. 30'unda sabah Payas'a gitti. Akşamüstü tekrar İskenderun'a döndü. 31'i aynı şekilde Payas'a giderek İskenderun'a akşamüstü tekrar geri döndü. Ben de sistemde gördüğüm aracımın başına Antakya'da yola çıkarak İskenderun'a gittim. Aracımın başına geçtiğim zaman 155 genel kolluk kuvvetini arayarak destek istedim. 155 tarafından ekipler geldi. Ekipler tabii ki o sıradan araç takip cihazından aracın motorunu kilitledim. Kilitledikten sonra 2 kişi arabayı çalıştırmayı çalıştı ama çalışmadı. Polis ekipleri o iki şahsı indirdiler. 'Bu araç kiralık siz kimsiniz, ne yapıyorsunuz' diye sordular o arkadaşlar da 'bu araç bizim dayımızın, dayımız bu arabayı satın aldı' dediler. Dayılarını da arayarak dayılarının gelmesi sağlandı. Y.G. gelerek elinde satış sözleşmesiyle noterin satışını sahte kimlikle yaptığı benim aracımın Y.G.'ye satıldığını öğrendim. 'Bu araç benim' dedim. Bu aracın sahibi benim ben bu aracı satmadım. Aracın sahte kimlikle satıldığını gördüm. Sahte kimlikteki fotoğrafın hiçbir şekilde benimle alakası yok. Ayrıca nüfus cüzdanının arka yüzündeki nüfus müdürünün imzasıyla sahte kimliğin arkasındaki imza tutmuyordu. Bunlar da delildir. Ayrıca benim imza sirkülerimdeki imzalarımla noterden tasdikli imzalarım ve satış sözleşmesinde imzalar hiçbir şekilde tutmuyor. Bunlar delildir" diye konuştu.

Şu anda aracın satış yapılan kişide bulunduğunu, aracı geri alabilmek için gerekli hukuki girişimlerin yapıldığını söyleyen Görür şöyle devam etti:

"Aracı satın alan kişi polisler eşliğinde ifadesinde, 'ben bu Hakan Görür'den almadım. Kimlikte görülen Hakan Görür'den aldım.' Bu tabii ki sahte kimliğin üzerindeki benden almadığını beyan ediyor. Her şeyi doğruluyor. Kanıtlar ortada, sahte evraklar yapılmış, ben dolandırılmışım, mağdurum. Aracım hala satılan kişide satılan kişiye teslim edildi. Ben aracımın ya yediemine çekilmesini, devlet tarafından el konulmasını ya da bana iade edilmesini istiyorum."

Görür, güvenlik kameraları tarafından da görüntülenen dolandırıcı şüphelisinin yakalanmasını da istedi.

Haber Ara