Dolar

34,3493

Euro

37,4206

Altın

3.015,16

Bist

8.663,88

Kovid-19'a karşı geliştirilen faz 3 aşamasındaki aşı Ankara'da gönüllülere uygulanmaya başlandı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Balık:- 'Beklediğimizin çok üzerinde gönüllü talep oldu. Kotamız 60 kişilikti, 500'ün üzerinde başvuru oldu. İlk başvuranları sıralamaya aldık'- 'Koronavirüs hassasiyetinden sonra aşıya talep ciddi bir şekilde arttı'- Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmettin Ünal:-

4 Ay Önce Güncellendi

2020-10-27 13:54:28

Kovid-19'a karşı geliştirilen faz 3 aşamasındaki aşı Ankara'da gönüllülere uygulanmaya başlandı

Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile Alman BioNTech firmasının yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği aşı adayının, faz 3 çalışmaları kapsamındaki ilk aşısı, Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesinde yapıldı.

Salgına karşı yeni aşı adımı: İlk uygulama Ankara'da gerçekleştirildi

Salgına karşı umut olabilecek aşının faz 1 ve faz 2 aşamalarının başarılı olmasının ardından, faz 3 çalışmalarına Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi'nde start verildi. İlk aşı, İbni Sina Hastanesinde görev yapan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmettin Ünal ile Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Attar'a uygulandı.

Prof. Dr. İsmail Balık'tan açıklama: "Türkiye aşının faz 3 çalışmalarına dahil"

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, dünya genelinde aşı çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Faz 3 çalışmalarına Amerika ve Almanya'nın yanı sıra Türkiye'nin de dahil olduğunu vurgulayan Balık, beklenenin üzerinde gönüllü talep geldiğini ve bu sürecin oldukça başarılı ilerlediğini ifade etti.

Kritik uyarı: Aşıyla birlikte tedbirlere devam etmekte fayda var

Aşıyla ilgili olumlu gelişmelerin yaşandığı bir dönemde, Prof. Dr. Balık, Türkiye'de aşıya yeterince önem verilmediğini hatırlatarak, vatandaşlara maske, mesafe, el hijyeni gibi temel kurallara dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca, aşının ruhsat almasının ardından piyasaya sürülmesiyle birlikte tüm dünya nüfusunu aşılamak zaman alacağını ve bu süreçte dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Aşıya ilişkin bilimsel değerlendirme

Klinik çalışmalardaki önemli aşamalardan bahseden Prof. Dr. Ünal, aşının her aşamasının titizlikle değerlendirildiğini ve şu ana kadar 37 bin kişiye uygulandığını ve ciddi bir yan etki görülmediğini aktardı. Aşının bilimsel ve etik değerlere bağlı olarak geliştirildiğini vurgulayan Ünal, aynı zamanda ilk dozun kendisiyle yapılacağını açıkladı.

SON VİDEO HABER

Esenyurt'ta DEM'liler bölücü sloganlarla yürüdü

Haber Ara