Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin, gazetecilere yaptığı açıklamada, MSKÜ Su Ürünleri Fakültesi Ana Bilim Dalı'ndan gelen uzman ekiple denize açılarak, 18 noktadan ve muhtelif derinliklerden numuneler aldıklarını söyledi.
Numunelerin üniversitenin laboratuvarında inceleneceğini ifade eden Kutengin, "Çıkacak sonuç raporu ile 2 yıl önceki raporun karşılaştırılması yapılacak. Böylece geçen zaman içinde körfezde meydana gelen farklılıklar ortaya çıkacak" dedi.
Araştırmaya katılan MSKÜ Su Ürünleri Fakültesi öğretim görevlisi Şeyma Kaymaz ise aldıkları örneklerle fiziksel parametreleri not ettiklerini kaydetti.
Söz konusu örneklerin kimyasal analizlere tabi tutulacağını anlatan Kaymaz, "Laboratuvar sonuçlarına göre örnekler üç boyutlu olarak modellenerek analiz raporu oluşturulacak ve kasım ayı sonunda kamuoyuyla paylaşılacak" diye konuştu.
Marmaris Körfezi'nde daha önce yapılan araştırmalarda, körfezin ekolojik dengesinin bozulmaya ve sudaki oksijen oranının azalmaya başladığı tespit edilmişti. Ayrıca, kirlilik nedeniyle aralarında tehlikeli türlerin de bulunduğu denizanası sayısında artış yaşandığı belirlenmişti.