Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanlığı Olağan Kongresi'nde mevcut başkan Bünyamin Avcı, güven tazeledi. Partililer, kongrenin gerçekleştirildiği Sarıçam Belediyesi Kültür Merkezi'ne, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri çerçevesinde maskeli ve ateş ölçümü yapılarak alındı. Kongrenin başlangıcında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Divan başkanlığını MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yaptı.
MHP'nin 13. Olağan Kongresi'nin 14 Mart 2021 tarihinde Ankara'da yapılacağını hatırlatan Yalçın, son 45 günde 800'den fazla il ve ilçe kongresini olgunluk ve vakar içinde gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu süre zarfında 18 ilin kongresinin tamamlandığını açıklayan Yalçın, kalan ilçelerin en kısa sürede tamamlanacağını ve 14 Mart'ta yapılacak büyük kurultaya hazır hale geleceklerini vurguladı.
Seçimde çift liste halinde yarışan adaylardan Bünyamin Avcı, 362 oy alarak tekrar il başkanı seçilirken, rakibi Mustafa İzgioğlu ise 220 oyda kaldı. Kongreye MHP ve AK Parti milletvekilleri ile AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay da katılım gösterdi.