Bild am Sonntag gazetesi, "Teşekkürler büyük adam" başlığıyla manşetten yer verdiği haberde, "Cesaretin için. Duruşun için. Mücadelelerin için. Yüreğin için. Büyük çenen için. Asırlık yaşamın için." ifadeleri kullanıldı.
Gazete için "Yağmurda ıslanmayacakmış gibi hareket ederek boks yapardı" başlığıyla bir makale kaleme alan yazar ve şair Wolf Wondratschek, Muhammed Ali'nin, bir insanın tek başına üstesinden gelebileceği her şeyi yaptığını ve 1960'lı yıllarda ABD'deki siyahi düşmanlığına rağmen "en büyük" olmayı başardığını belirtti.
Muhammed Ali'nin çenesiyle de elleriyle olduğu kadar hızlı olduğu ifade edilen makalede, efsane boksörün rakipleri hakkında söylediği bazı sözlere ve "Tahayyül gücü olmayan insanın kanatları yoktur." sözüne de yer verildi.
Dünya ağır sıklet boks şampiyonu unvanını, 2015'in kasım ayında Tyson Fury'ye kaptıran Wladimir Klitschko, gazete için hazırladığı köşe yazısında, Muhammed Ali'nin, içinde de büyük bir insan sevgisi taşıdığını belirtti.
B.Z am Sonntag gazetesi ise baş sayfasında "Ali. Tüm zamanların en büyük boksörüne veda" başlığını kullandı.
Muhammed Ali'nin yaşamına 6 sayfa yer ayıran gazetenin yazısında, ABD'li sporcunun sadece büyük bir boksör değil, aynı zamanda büyük bir baba, idol ve kahraman olduğu belirtildi. Muhammed Ali ile ilgili çok sayıda fotoğrafa da yer verilen yazıda, Almanya'nın tanınmış spor muhabirlerinden Waldemar Hartmann, büyük boksörün sadece antrenmanlarını izleyebilmek için bile insanların para ödediğini hatırladığını yazdı. Muhammed Ali'nin bazı sözlerinin de hatırlatıldığı yazıda, büyük rakiplerinin bile kendisine saygı duyduğu kaydedildi.
Der Tagesspiegel gazetesi de ünlü boksörün "I'm the greatest (En büyük benim)" sözünü başlığa taşıdı.
Haberde, Ali'nin küçüklüğünde bile kendi tarzıyla antrenörünü çileden çıkarttığı belirtilerek, "Muhammed Ali dünyayı sarstı. Bunu ringde, rakibinin yumruklarını hissetme yeteneği, yaşantısında ise direniş için cesaret gösterebilmesiyle yaptı. O çoktan bir efsane. Şimdi son mücadelesini kaybetti." yorumu yapıldı.