Dolar

34,2509

Euro

37,6412

Altın

2.910,89

Bist

9.031,64

OMÜ UZAYTEM'den 'iş garantili' kurs

OMÜ UZAYTEM'den 'iş garantili' kurs

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-17 18:44:46

OMÜ UZAYTEM'den 'iş garantili' kurs
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezince (UZAYTEM) uçak, tekne ve otomobil yapımında son yıllarda kullanımı artan kompozit malzeme üretimi için teknik eleman yetiştirmek üzere kurs açıldı.

UZAYTEM öğretim görevlisi Cevat Sunol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yeni kullanılmaya başlanan kompozit malzeme yapımı için eleman sıkıntısının önüne geçmek amacıyla kurs düzenlediklerini söyledi.

Son yıllarda dünyanın bütün gelişmiş ülkelerinin sanayide kullandığı kompozit malzemelerin geniş bir kullanım alanı bulunduğunu vurgulayan Sunol, "Havacılıktan rüzgar enerjisine, otomotivden denizciliğe kadar pek çok alanda artarak kullanım alanı genişleyen kompozit malzemelerin yapımı için ülkemizde yetişmiş teknik eleman sıkıntısı yaşanıyor. Bu nedenle UZAYTEM atölyemizde kurs düzenledik. Kursu başarıyla tamamlayan kişiler, sektörde kesinlikle istihdam edilecek. Bir nevi iş garantili kurs düzenledik" dedi.

Mühendislere, teknisyenlere ve sektörde iş bulmak isteyenler yönelik kursa 18-50 yaş arasında isteyenlerin katılabileceğini bildiren Sunol, kursun günde 8 saat olmak üzere toplam 450 saat süreceğini kaydetti.

Sunol, kursun OMÜ Ballıca Yerleşkesi'nde bulunan UZAYTEM tesislerindeki derslik ve kompozit atölyesinde 19 Mayıs Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde ücretsiz düzenlendiğini sözlerine ekledi.

SON VİDEO HABER

Kavgayı ayırmak isterken 4 kişiyi silahla vurdu

Haber Ara