Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce özel olarak hazırlanan Ferizli Spor Salonu'ndaki duruşmaya, sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı.
Tutuksuz sanık H.Ö. savunmasında savcılıktaki ifadesini kabul ettiğini söyledi.
Açığa alındığını fakat ihraç edilmediğini belirten sanık H.Ö, "Hakkımdaki iddialar, çocuğumu yapıyla bağlantılı okula göndermem, Bank Asya hesabı ve evimde yapılan aramada ele geçirilen NT kartı... Çocuğum devlet okulunda eğitime başladı. Fakat düştüğü sınıf ve öğretmeniyle bir talihsizlik yaşadık. Oğlum 2 yıl boyunca eğitim alamadı. Okuldaki bazı olaylardan sonra çocuğum okula gitmek istemedi. Çocuğu okuldan almayı düşündüm, bazı özel okullara baktım ve Fatih Koleji'ne gönderdim. Okulla ilgili araştırma yaptım, örgütsel faaliyetleri olmadığı yönünde duyum aldım ve çocuğumu bu okula gönderdim." diye konuştu.
H.Ö, okulun Bank Asya ile çalıştığını ve taksitleri ödemek için hesap açtırdığını dile getirerek, "2 yıl boyunca taksitleri her ay düzenli olarak bu bankadan yatırdım. 2016 Mart ayında taksitler bittiğinde bankadaki hesabımı kapattım. Okul kitaplarının çoğu NT'de satılıyordu. Ayrıca para puan, indirim ve taksitlerden yararlandığım için NT Kart çıkarttım. Suçlamaları kabul etmiyorum, beraatımı talep ediyorum." dedi.
Tutuksuz sanık H.K. de savunmasında bu yapıyla alakalı hiçbir dershaneye gitmediğini kaydetti.
1996 yılında polisliğe başladığını aktaran H.K, "2003 yılından gözaltına alınana kadar Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'nde görev yaptım. Darbe teşebbüsünde yıllık izindeydim. Bir tanık hakkımdaki ifadesinde toplantılara katıldığımı iddia etmiştir, böyle bir şey yoktur. Kendisi de zaten yalan söylediğini beyan etmiştir. " diye konuştu.
İhraç edilmediğini, açıkta olduğunu, göreve iade edilmeyi beklediğini savunan H.K, "Bank Asya'da hesabım yoktur, çocuğum devlet okulunda okumuştur, bu örgütün okullarına gidip fiyat bile almadım. İddiaları kabul etmiyorum, beraatıma karar verilmesini talep ediyorum." şeklinde konuştu.
Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek, beraatlarini istedi.
Mahkeme heyeti, duruşmaya yarına kadar ara verdi.
- İddianame
Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, aralarında Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) ihraç edilenlerin de bulunduğu 72 emniyet mensubu sanık hakkında birer kez ağırlaştırılmış müebbet ile on beşer yıla kadar hapis cezası isteniyor.
İddianamede, emniyet müdürü, emniyet amiri, komiser ve komiser yardımcılarının bulunduğu sanıkların, 17-25 Aralık sürecinden sonra Bank Asya'ya para yatırarak örgüte finansal destek sağladığı, bazı sanıkların ise çocuklarını KHK ile kapatılan Özel Fatih Koleji'ne gönderdiği ifade edildi.
Bazı sanıkların terör örgütünün evlerindeki sohbetlere katıldığının ve örgütün haberleşme programı 'ByLock'u kullandığının tespit edildiği anlatılan iddianamede, şüphelilerden bir kısmının örgütün elebaşısı Fetullah Gülen'in emirleri doğrultusunda KHK ile kapatılan Kimse Yok Mu Derneği'ne bağış yaptığının belirlendiği, sanıkların 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile süreklilik, çeşitlilik ve yoğunluk arz eden organik bağ kurduğu, üzerilerine atılı 'anayasayı ihlal' ve 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçlarını işlediklerinin anlaşıldığı vurgulandı.