Siemens, dijitalleşen dünyada nitelikli iş gücü yetiştirmeyi hedeflediği Mesleki Eğitimde Dijital Dönüşüm Projesi ile öğrencilere sanal ortamda ürün tasarlama ve üretme imkanı sunuyor.
Siemens Türkiye'nin açıklamasına göre, şirket eğitim ve teknoloji odaklı projelerine devam ediyor. Dijitalleşen dünyanın gereksinim duyduğu bilgi düzeyini karşılayan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla Siemens, Mesleki Eğitimde Dijital Dönüşüm Projesi'ni Türkiye'de de hayata geçiriyor.
Türkiye'deki ilk pilot uygulama, Ar-Ge okulu olarak kabul edilen Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilecek. Proje kapsamında, Siemens Türkiye gerekli yazılımların kurulumunu yapacak ve eğitimciler için eğitim programları düzenleyecek.
Bu proje sayesinde öğrenciler, sanal ortamda ürün tasarlama ve tasarımlarını parça programlarına aktarma becerisi kazanacaklar. Ayrıca, SINUMERIK CNC kontrol cihazının dijital kopyasını kullanarak sanal ortamda parça işleme ve tezgahı kontrol etme yeteneğine sahip olacaklar. Bu sayede öğrenciler, dijital dünyada gerekli olan yeni becerileri öğrenme fırsatı bulacaklar.
Proje kapsamında öne çıkan bazı detaylar:
- Sanal Tezgâh ile hızlı ve verimli üretim: Proje sayesinde mesleki okulların CNC tezgahları üzerinde eğitim yapma zorunluluğu opsiyonel hale gelecek. Sanal Tezgâh kullanımı ile öğrenciler daha verimli, esnek ve hızlı bir üretim süreci deneyimi yaşayacaklar.
Siemens Türkiye Dijital Fabrikalar Divizyon Yöneticisi Kerim Oal, dijitalleşmenin üretim süreçlerinin yanı sıra eğitim alanında da önemli olduğunu vurgulayarak, Mesleki Eğitimde Dijital Dönüşüm Projesi ile nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.
Oal, projenin ilk pilot uygulamasının önemli bir eğitim kurumu olan Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde başlayacağını ve projenin yaygınlaştırılması için çalışmaların devam edeceğini ifade etti.