Sosyal etki odaklı araştırma ve uygulama merkezi olarak faaliyet gösteren Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu (KUSİF), Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı ve Ashoka Türkiye iş birliğiyle; Avrupa Birliği Erasmus + Gençlik için Stratejik İşbirlikleri Programı, UniCredit Vakfı ve Vehbi Koç Vakfı desteğiyle "Sosyal Etki ve Sosyal Finansman Konferansı" gerçekleştirildi.
Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi'nde (ANAMED) düzenlenen konferansta sosyal girişimcilerin sosyal etki yönetimiyle ilgili beceri ve kapasite gelişiminin sağlanması ve finansa erişimlerin artırılması amaçlandı. Etkinliğe, sivil toplum kuruluşları, uzmanlar, sosyal girişimciler; özel sektör, finans sektörü, yatırımcılar, kamu ve fon veren kurum temsilcileri, analistler ve akademisyenler katıldı.
KUSİF, Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı, Estonya Sosyal Girişimcilik Ağı ve Social Value UK ortaklığında ve Avrupa Birliği Erasmus + Gençlik için Stratejik İşbirlikleri Programı kapsamında fonlanan "Know Your Impact Genç Sosyal Girişimciler İçin Sosyal Etki Ölçümleme Araçları" projesi Ağustos 2015 - Eylül 2017'de hayata geçirildi.
Düzenlenen etkinlikle beraber sosyal girişimcilerin sadece sosyal etki yönetimi konusunda değil; sosyal girişimin iş modeli ve sosyal finansmana erişimi konusunda da desteğe ihtiyacı olduğu vurgulandı. Bu kapsamda hazırlanmış iki önemli rehber, "Sosyal Etki Yönetimi Rehberi ve Sosyal Finansman Rehberi" katılımcılarla paylaşıldı.
Sosyal girişimcilerin sosyal etki yönetimi ile ilgili beceri ve kapasite gelişiminin sağlanması amacıyla gerçekleştirilen "Know Your Impact" projesinin kapanış konferansı da olan bu etkinlikte "Sosyal Etki ve Sosyal Finansman" konuları ele alındı. Sosyal etki ve sosyal finansman alanları ile ilgili çalışan paydaşları bir araya getiren konferans, sektördeki farklı finansman mekanizmalarını ve modellerini tartışmak için sosyal girişimcileri destekleyen kurumları, aracı kurumları ve finans sektöründen uzmanları buluşturdu.
Gün boyunca devam oturumlara ek olarak konferans sonunda "Sosyal Girişimcilik Fuarı" düzenlendi. Türkiye'nin 14 başarılı sosyal girişiminin yer aldığı fuarda sosyal girişimciler, onları destekleyen kurumlardan temsilciler, potansiyel yatırımcılar ve sosyal girişimcilikle ilgilenen herkes için tanıtım ve birbirleri hakkında daha kapsamlı bilgi sahibi olmaları için bir paylaşım alanı oluşturuldu.
Fuarda yer alan sosyal girişimler; Açık Açık, Chapputz, Doğa Akademisi, Düşler Mutfağı, E-Bursum, Elektronik Atıkların Geri Dönüşümünü Destekleme Derneği, Gelecek Daha Net, Köpekle Yaşam Derneği, Önemsiyoruz, Small Projects Istanbul, SS Harmoni Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Sorty App, Yuvarla ve Global Social Venture Competition şeklinde sıralandı.