Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

Suriyeli hastaların şifa bulduğu merkez

Suriyeli hastaların şifa bulduğu merkez

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-05 18:11:52

Suriyeli hastaların şifa bulduğu merkez
İç savaş yüzünden ülkelerini terk edip Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, Reyhanlı ilçesinde kendileri için açılan Emel Geçici Sağlık Tesisi'nde sağlıklarına kavuşuyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye Yardımlaşma Derneği, Katar Hayır Derneği ve bazı hayırseverlerin katkısıyla 2013'ten bu yana çalışmalar yürüten hastanede Suriyeli doktorlar gönüllü çalışıyor.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan hastanenin Başhekimi Dr. Abu Merven, Suriyelilerin sağlık problemlerinin çözümü için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Sağlık merkezinde 3 ameliyat odası bulunduğunu anlatan Merven, şöyle konuştu:

"Suriye'deki olayların devam etmesiyle bizim de hastanemiz ara vermeden hizmetini sürdürüyor. Emel Geçici Sağlık Tesisi'nde, 13 doktor görev yapıyor. Hastanenin hizmete girdiği günden bu yana göz, diş, çene, kalp, uzuv kayıpları, plastik cerrahi ve mide olmak üzere 4 bin ameliyat yaptık. Reyhanlı ve çevresinde yaşayan 200 bin Suriyelinin yarısına merhem olmaya çalışıyoruz."

Merven, hastanede günde 15 ameliyat gerçekleştirdiklerini ve hastalardan herhangi bir tedavi ücret almadıklarını da kaydetti.

SON VİDEO HABER

'Gazze Kasabı'nı ekranda gören kadın, televizyonu imha etti!

Haber Ara