Dolar

34,3242

Euro

37,5119

Altın

3.023,67

Bist

8.618,57

Tunus'ta parti genel başkanına yurt dışına çıkış yasağı

Mecliste 12 vekili bulunan Özgür Yurtsever Birliği Partisi'nin lideri iş adamı Riyahi'ye, yurt dışına çıkış yasağı getirildi

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-20 20:01:50

Tunus'ta parti genel başkanına yurt dışına çıkış yasağı
Tunus'ta para aklama suçlamasıyla hakkındaki soruşturma devam eden ve mal varlığı dondurulan Özgür Yurtsever Birliği Partisi Kurucu Başkanı iş adamı Selim Riyahi'ye yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Tunus Başsavcılık sözcüsü Sufyan Suleyti, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hakkındaki para aklama soruşturmasından dolayı mallarının dondurulmasına karar verilen Riyahi'ye, Mali İşler Mahkemesi soruşturma hakimi tarafından yurt dışına çıkış yasağı getirildiğini belirtti.

Mecliste 12 milletvekiliyle temsil edilen Özgür Yurtsever Birliği Partisi'nin Genel Başkanı Riyahi de yerel basına yaptığı açıklamada, "Ben her zaman Tunus'un dışına çıkacağım ve tabii ki de geri geleceğim. Ben sosyal ve siyasi statüsü olan sorumlu bir kişiyim. Hakkımdaki suçlamaları 2012 yılından beri adli olarak takip ediyorum. Son olarak tüm mal varlığımın dondurulmasına karar verildi. Buna da itiraz ettim. Ancak itirazım reddedildi." dedi.

Özgür Yurtsever Hareketi'nin kurucu başkanı ve Africain Futbol Kulübü'nün 2012 yılından bu yana başkanı olan Riyahi, 2014'te cumhurbaşkanı adayı olmuştu.

- Mayıs ayında başlatılan operasyon

Tunus'ta mayıs ayında başlatılan operasyonda yolsuzluk, kaçakçılık ve devlet güvenliğini tehdit suçlamaları yöneltilen bazı iş adamları gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında iş dünyasında tanınan Şefik Ceraya, Necib bin İsmail gibi isimlerin yanında gümrük memuru Rıza el-İyari ve 2014'teki cumhurbaşkanı seçimlerinde aday olan Yasin Şennufi de bulunuyor.

Konuya ilişkin gelişmeler, Tunus'un devrik Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin bin Ali'nin kayınbiraderi İmad Trablusi'nin Anayasal Hakikat ve Haysiyet Komisyonuna verdiği görüntülü ifadelerin televizyon kanallarında yayınlanmasıyla başlamıştı.

Trablusi ifadelerinde, "gümrük memurlarına rüşvet vermek suretiyle muz ticaretinde nasıl tekel oluşturduklarını ve haksız kazanç sağladıklarını" itiraf etmişti. Gündeme oturan açıklamaların ardından hükümetin harekete geçmesi siyasi partiler tarafından da desteklenmişti.

Haber Ara