Uğur Işılak: 'Bizdenmiş gibi görünüp saygı duyduğumuz insanlara nefret beslememizi isteyen bir zümre var'
AK Parti 25. dönem milletvekili ve sanatçı Uğur Işılak, Genç Birlik tarafından düzenlenen etkinlikte gençlere tavsiyelerde bulundu. Uğur Işılak, 'Bizim camiamızda bizdenmiş gibi görünüp, aynı davanın mensuplarıymış gibi görünüp bizim asırlar boyu saygı duyduğumuz insanlara kin duymamızı, nefret beslememizi isteyen bir zümre var. sakın bunların oyununa gelmeyin' dedi.

Oluşturma Tarihi: 2017-03-20 14:52:57

Güncelleme Tarihi: 2017-03-20 14:52:57

AK Parti 25. dönem milletvekili ve sanatçı Uğur Işılak, Genç Birlik tarafından düzenlenen etkinlikte gençlere tavsiyelerde bulundu. Uğur Işılak, "Bizim camiamızda bizdenmiş gibi görünüp, aynı davanın mensuplarıymış gibi görünüp bizim asırlar boyu saygı duyduğumuz insanlara kin duymamızı, nefret beslememizi isteyen bir zümre var. sakın bunların oyununa gelmeyin" dedi.

Şehir Tiyatrosu'nda düzenlenen etkinliğe AK Parti 25. Dönem Milletvekili Uğur Işılak, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, MHP İl Başkanı Baki Ersoy, Birlik Vakfı Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Genç Birlik Kayseri Şube Başkanı Ahmet Hamurcu, "Genç birlik geçmişten geleceğe olmak, köprünün kilit taşı olmak gayretiyle 1998 yılında kurucu önderlerin çalışmaları ile başlayan ilk adımlar neticesinde 18 Kasım 200 tarihinde Birlik Vakfı Gençlik Teşekkülü olarak kurulmuştur. Genç Birlik, Müslüman gençleri ötekileştirmeden ve gruplaştırmadan birlik olmayı hedefleyenlerin cemiyetidir" dedi.

Birlik Vakfı Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel ise, "1916 yılından bun yana başlayan Milli Türk Talebe Birliği ile ve akabinde 1983 yılında gayri resmi, 1985 yılında resmiyete başlayan bir Birlik Vakfı" diyerek şunları söyledi:

"Genç Birlikte bu vakfın içerisinde bizi temsilen bu yolda yürüyen arkadaşlarımızdır. Birlik Vakfı 1985 yılında kurulurken Milli Türk Talebe Birliği içerisinde 40 vefakar ve cefakar arkadaş, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere meclis başkanımız, kurucular kurulumuz Birlik Vakfı'nı kurarak Milli Türk Talebe Birliği içerisinde gençlerimize hizmet etmek ve gençlerimize sahip çıkmak için kurulmuştur. Türkiye'nin geleceğine ve gençliğine sahip çıkabilecek bu tür vakıflar artık ön planda olması gerekiyor. 1916 yılında kurulan bu vakıf, birçok darbelere ve en son 15 Temmuz'da yaşadığımız sıkıntıya bakarak bu tür olayların içerisinde her zaman olmuş ve her zaman ön planda olarak 'Bende varım' diyen insanlarla dolmuş bir vakıftır. Bu vakfın içerisinde bundan sonra bizde emeğimizi esirgemeden, taşın altına sadece elimizi değil, gövdemizi koyabilecek şekilde hizmet etmek için bu yolda bizde varız diyeceğiz"

AK Parti 25. Dönem Milletvekili ve sanatçı Uğur Işılak, "Bizim önümüzdeki 20 yılda dünyaya değerler noktasında çok ciddi malzemelerimiz vardır. Bunun için Almancayı, İngilizceyi iyi bilmemiz lazım. İstanbul milletvekilimiz Mustafa Yeneroğlu şuanda bizi yurtdışında temsil eden tek milletvekilidir. İkincisi yok. oraya bir sürü vekilimiz gidip konuşuyor ama Türkçe konuşuyor. Sadece dil bilmekte yetmiyor, oranın kültürüne de sahip olmak gerekiyor. Şuanda iyi derece İngilizce bilen kardeşlerimizin, oraya gidip kalması gerekiyor" dedi.

"Kula kul olunmaz diyorlar. Bunun söyleyen adamlarda hocanın ağzından çıkan her kelime vahiymiş gibi davranıyor. Hani kula kulluğa karşıydın. Ben, senin sözünü neden eleştiremiyorum. Sana niye bir kelime konuşamıyorum" diyen Işılak, şu şekilde konuştu:

"Niye hep sen konuşuyorsun diğerleri not ediyor. Sonra da onu bir ilke, vahiy gibi kabul ediyor. Onun için bir insan farklı düşünebilir. Bir insan bir yolun takipçisi olabilir. Buna bir şey söylemem. Ama başka yolda olan milyonlarca insana hakaret etme, onları zemmetme, onları küçük düşürme hakkına sahip değildir. Yani bunu yapan var. Bu hoş bir şey değil. Bunlar bizim çocuklarımız. Bunlara hakaret edenler de bizim çocuklarımız. Bunları ikaz etmek lazım, uyarmak lazım. Zaten millet uyardı. Daha sonra sosyal medyada başlarına gelenleri gördükten sonra 'ilahi adalet' dedim. Konuştukları bazı ifadeler vardı. Bu ifadeleri millet gündeme getirerek; kaderciliği, kaderi inkar ediyorlar, bir sürü inkar ettikleri meseleler var. Bütün bunlardan dolayı millet bunları sosyal medyada yerle bir etti. İlahi adalet böyle bir şeydir. Sen büyüklerin hakkında sürekli konuşur, onları zemmeder onları aşağılarsan başına bu gelecektir. Bunu da parantez içinde belirttim. Şunun için anlattım: Bizim camiamızda bizdenmiş gibi görünüp, aynı davanın mensuplarıymış gibi görünüp bizim asırlar boyu saygı duyduğumuz insanlara kin duymamızı, nefret beslememizi isteyen bir zümre var. sakın bunların oyununa gelmeyin."