Uğur Okulları Yaşamkent 15 Temmuz Kampüsü'nün açılışı
Uğur Okulları Yaşamkent 15 Temmuz Kampüsü'nün açılışı

Oluşturma Tarihi: 2016-09-06 23:10:32

Güncelleme Tarihi: 2016-09-06 23:10:32

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "15 Temmuz'da milletimizin verdiği üstün mücadelenin ve 15 Temmuz kahramanlarının gelecek nesillerimiz tarafından daha da iyi anlaşılması, öğrenilmesi ve onların mücadelesinin nesilden nesile aktarılması gerekmektedir. Milletimizi ebediyen hür yaşatacak irade, 15 Temmuz iradesidir. Bu iradenin gelecek nesillere aktarılması görevini öncelikle eğitim kurumlarımız yapacaktır. Milli Eğitim Bakanlığımız da başta olmak üzere." dedi.

Bakan yılmaz, Uğur Okulları Yaşamkent 15 Temmuz Kampüsü'nün açılış töreninde yaptığı konuşmada, Uğur Okullarının yöneticilerini, çalışanlarını, öğrenci ve öğretmenlerini yurt içi ve yurt dışında gösterdiği başarılar ve Türkiye'nin değerlerine sahip çıktığı için tebrik etti.

Tören öncesinde, bağlama çalan 13 yaşındaki Ali Şahin'in "Geleceğin Neşet Ertaş"ı olduğunu belirten Yılmaz, Şahin'i okutacak Uğur Okulları'nın Türkiye'ye bir değer kazandırdığını ifade etti.

Bakan Yılmaz, 15 Temmuz'un Türkiye tarihine şanlı bir demokrasi direnişi olarak geçtiğine işaret ederek, "Ülkemizi bir uçurumdan aşağı atmayı amaçlayan milletimizi, tarihimizi ve tüm değerlerimizi hedef alan bir işgal hareketi, bir terör saldırısına milletimizin sağlam iradesi ve duruşu karşısında başarısızlığa uğradı." ifadelerini kullandı.

Terör eylemini yapanların Türkiye'nin kutuplaşacağını, hükümete muhalif olanların kendi yanlarında yer alacağını düşündüklerini belirten Yılmaz, Türk milletinin tıpkı Çanakkale'de, Sakarya'da olduğu gibi bugün de zor zamanlarda aynı birlik ve beraberliği gösterdiğini vurguladı.

- "Bugün dünden daha güçlüyüz"

Bakan Yılmaz, "Bu milletin zor gününde bir araya geldiğini, birlik ve beraberliğine sahip çıktığını da tüm dünya gördü. Bugün dünden daha güçlüyüz. Çünkü bu olay olmadan önce Türklerin nasıl tepki göstereceğini bilemeyebilirlerdi. Farklı planlara göre farklı hesap yapabilirlerdi. Ancak bugün herkes, bu milletin 'Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım, hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım.' Bunun sadece İstiklal Marşı'nda değil, bu milletin genlerine işlenmiş olduğunu 15 Temmuz'da gördük." diye konuştu.

Türk milleti ile ne kadar iftihar edilse az olduğunu kaydeden Yılmaz, dünyanın bu şanlı demokrasi direnişine gıpta ile baktığını, en son Brezilya'da devlet başkanının görevden alınmasına tepki gösterenlerin yaptığı eylemlerde Türk bayrakları da salladığını aktardı.

Yılmaz, 15 Temmuz'da şehit ve gazi olanlara bu milletin bir vatan bir de devlet borçlu olduğunu belirterek, "Borcu ödemenin yolu onların adını yaşatmak, uğrunda öldükleri vatanı korumak ve ülkeyi daha güçlü kılmak için daha çok çalışmaktır. Neşat Ertaş'ın güzel bir sözü var, 'Aşkınan çalışan yorulmaz.' Aşkınan çalışacağız ve yorulma bilmeyeceğiz." dedi.

- "Milletimizi ebediyen hür yaşatacak irade, 15 Temmuz iradesidir"

Açılışı gerçekleştirilen okulun kütüphanesine, konferans ve kapalı spor salonlarına 15 Temmuz şehitleri "Prof.Dr. İlhan Varank", "Astsubay Ömer Halisdemir" ve "Abdullah Tayyip Olçok" isimlerinin verildiğini açıklayan Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz'da milletimizin verdiği üstün mücadelenin ve 15 Temmuz kahramanlarının gelecek nesillerimiz tarafından daha da iyi anlaşılması, öğrenilmesi ve onların mücadelesinin nesilden nesile aktarılması gerekmektedir. Milletimizi ebediyen hür yaşatacak irade, 15 Temmuz iradesidir. Bu iradenin gelecek nesillere aktarılması görevini öncelikle eğitim kurumlarımız yapacaktır. Milli Eğitim Bakanlığımız da başta olmak üzere."

Yılmaz, hain darbe girişiminde şehit edilen Varank'ın Türkiye'nin aydınlık yüzü, ilim ve irfan yolunda öğrencilerine ışık olan bir bilim adamı olduğunu, adı verilen kütüphanede de yaşatılarak, gelecek nesillere ışık olmaya devam edeceğini bildirdi.

Babası şehit Erol Olçok ile darbe girişimine direnirken şehit düşen Abdullah Tayyip Olçok'un mücadelesinin de asla unutulmayacağına işaret eden Yılmaz, "Vatan sevgisi ile dolu henüz 16 yaşında pırlanta gibi bir evladımızdı Abdullah. Ülkesi için hizmet edecek, vatanına milletine hayırlı bir insan olarak yaşayacaktı. Ömrünün baharında bu yavrumuz vatanına hizmetini yine vatanı için şehit düşerek gerçekleştirdi. Bu evladımız da unutulmayacaktır. Biz unutmayacağız, burada eğitim alan öğrencilerimiz de unutmayacaktır. Söz konusu vatan ise Abdullah ağabeylerinin izinde yürüyeceklerine inancım sonsuzdur." diye konuştu.

Yılmaz, alçak darbe girişiminin seyrini, Türkiye'nin kaderini yeniden çizen şehit Halisdemir'in ise gerçek bir kahraman asker olduğunu, aldığı tek bir emirle gözünü kırpmadan canını verdiğini anımsattı.

Bakan Yılmaz, "Ömer Halisdemir'in bu asil ve mert duruşu inanıyorum ki genç kuşaklarımıza örnek olacaktır. Öğrencilerimiz Ömeri Halisdemir'in ismiyle, tüm şanlı direnişin kahramanlarının mücadelesini hatırlayacak, kahramanlara minnet duygularını da yüreklerinde taşıyacaklardır." değerlendirmesinde bulundu.

- "Irkçılık cehaletin bir eseridir"

Milletçe ağır bir imtihandan geçildiği bu süreçte 79 milyon vatandaşın birbirine kenetlenmesi gerektiğini belirten Yılmaz, "Alman Dışişleri Bakanı 'Türkiye bir uçurumun kenarından döndü.' diyor. Uçurumdan düşseydik, tek parça kalabilmek mümkün müydü? 15 Temmuz bu milleti itibarsız, vatansız, bayraksız ve devletsiz bırakma girişimidir. Kaygısı millet ve devlet olanlar öyle bir istilaya girişmeyi akıllarından bile geçirmezler. Bizler bu vatanı kolay kazanmadık." ifadesini kullandı.

Konuşmasında öğrencilere seslenen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Sevgili öğrenciler inanıyorum ki sizler, milli ve manevi değerlerine bağlı, tarihine sahip çıkan gençler olarak yetişeceksiniz. Ülkenize, bayrağınıza, devletinize ve milletinize sahip çıkacaksınız. Bu ülkenin yarınları, geleceği sizlersiniz ve ülkemizin yarınlarına siz yön vereceksiniz. Ülkelerin gücü iyi eğitime sahip, nitelikli insan gücünden gelir. Beşeri sermayesinden kaynaklanır. Bu bilinçle kaynakları eğitime yönlendirmenin yapılabilecek en iyi yatırım olduğunu düşünüyoruz.

Önceliğimiz nitelikli insan gücünün yetiştirilmesidir. İki düşmanımız var biri cehalet, ikincisi yoksulluk. Yoksul olan evde kavga bitmez işte o yoksulluğu gidermenin yolu da eğitimdir. Yine cehaletin, Güneydoğu'daki kavga da o cehaletten kaynaklanıyor. Çünkü ırkçılık cehaletin bir eseridir. O cehaleti ve o kavgayı da sona erdirmenin yolu yine eğitimden geçiyor. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi üreten, paylaşan, doğru bilgilerle beslenen fikri, vicdanı hür, özgür düşünceli, fikirlerini hoşgörü ortamında paylaşabilen ve en önemlisi de bilim ve teknolojiye, geleceğe yön veren, sosyal ve ekonomik problemleri çözüm üretebilen entelektüel bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz."

Eğitimin ülkenin geleceğine yapılan en önemli yatırım olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Evrensel değerlere açık ama yerel değerlerle donanmış ve yerel değerleri evrensel değere taşıyabildiği oranda da bu dünyada kalıcı olacak." dedi.

Konuşmaların sonunda Bakan Yılmaz, Bahçeşehir-Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, okul yöneticileri ile anaokulu öğrencileri açılış kurdelesini kesti.

Törende öğrenciler, halk oyunları gösterilerini sundu, şiir ve türkü dinletileri gerçekleştirdi.