Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

Ukrayna, dış borcunun yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasaları ona

Ukrayna, dış borcunun yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasaları onayladı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-17 15:20:22

Ukrayna, dış borcunun yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasaları ona
" Ukrayna Parlamentosu, ülkenin dış borçlarının yeniden yapılandırılmasını öngören yasaları onayladı.

Parlamentoda bugün düzenlenen oturumda, hükümet tarafından sunulan ve dış borçların yeniden yapılandırılmasını öngören yasalar görüşüldü. Aralarında bütçe ve vergi mevzuatında değişiklikleri içeren düzenlemelerin de yer aldığı paket, 307 milletvekilinin desteğiyle kabul edildi.

Meclis Başkanı Vladimir Groysman, söz konusu düzenlemelerle ilgili açıklamasında, parlamentonun bu kanunları kabul ederek koalisyon hükümetine güvenilir bir partner olduğunu gösterdiğini vurguladı. Maliye Bakanı Natalia Yaresko da borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasaların, kreditörler komitesi ile yapılan istişarelerin sonucunda onaylandığını belirtti.

Başbakan Arseniy Yatsenyuk ise Ukrayna'nın Rusya'ya borçları hakkında parlamentoda yaptığı konuşmada, görevinden azledilen Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç döneminde Rusya'dan alınan borç miktarının 3 milyar dolar olduğunu, Rusya'nın, bu borcun tamamının ödenmesini istediğini kaydetti. Yatsenyuk, "Rusya için bu borç ödemesiyle ilgili daha iyi koşullar sunulamaz. Bu koşullar kabul edilecek veya Rusya'ya ödemelerle ilgili diğer koşullar tanınmayacaktır" ifadesini kullandı.

Ukrayna hükümeti, daha önce 19,3 milyar dolarlık dış borcun yeniden yapılandırılması konusunda ülkenin kreditörlerinden oluşan komite ile uzlaşma sağladığını duyurmuştu. Buna göre, esas borcun yüzde 20'sinin silinmesi, kalan kısmının ödemelerinin ise 4 yıl daha uzatılması öngörülüyor.

SON VİDEO HABER

Sıcak hava balonu sepeti otomobille çarpıştı

Haber Ara