Maduro, yeni yayınlanan bir videoda, ülkenin "dinç bir demokrasiye" sahip olduğunu göstermek adına Venezuelalıların bugün yapılan seçimlerde oy kullanması gerektiğini belirtti.
Miranda eyaletindeki bazı oy kullanma merkezlerinde yüzlerce kişi uzun kuyruklar oluştururken, bazı merkezlerde ise seçime katılımın az olduğu görüldü.
Öte yandan muhalefet liderleri, Ulusal Seçim Konseyi'nin (CNE) son anda 200'den fazla oy kullanma merkezinin yerini değiştirdiğini ve muhaliflerin çoğunlukta olduğu bazı yerlerde oy kullanma yerlerinin geç açıldığını savundu.
CNE Başkanı Tibisay Lucena, muhalif liderlerin şikayetlerine rağmen seçimlerde az sayıda düzensizlik yaşandığını bildirdi.
Lucena, basına yaptığı açıklamada, oy kullanma merkezlerinin çok kısa bir zamanda açıldığını, elektrik ve oylama makineleriyle ilgili sorunların çok nadir görüldüğünü söyledi.
Muhalefet lideri Henrique Capriles ise Miranda'daki bir oy kullanma merkezinde oy kullanacak 11 bin Venezuelalı'nın, bu kadar çok sayıda oyu idare etme kapasitesine sahip olmayan farklı bir yere gönderildiğini savundu.
Capriles, bazı seçmenlerin de güvensiz yerlerde, epey yürümelerini gerektirecek bölgelere gönderildiğini ileri sürdü.
CNE'nin, 200'den fazla oy kullanma merkezinin yerini güvenlik nedeniyle değiştirdiği kaydedildi.
Seçimlerde, iktidardaki Sosyalist Partinin öncülüğünü yaptığı Büyük Vatansever Kutup (GPP) ile muhalefet partileri koalisyonu Demokratik Birlik için Yuvarlak Masa İttifakı (MUD) adayları yarışıyor.
Seçim öncesi kamuoyu yoklamaları, eyaletlerin çoğunda muhalefet partilerinin adaylarının başarılı olacağı yönündeydi. Seçimlerde böyle bir sonucun ortaya çıkması halinde, Devlet Başkanı Nicolas Maduro liderliğindeki iktidar partisi 2000 yılından bu yana ilk kez eyalet yönetimlerindeki hakimiyetini yitirmiş olacak.
Geçen aralık ayında yapılması gereken seçimler, hükümetin etkisindeki Ulusal Seçim Kurulunun aldığı kararla 2017 ortasında bir tarihe ertelenmişti. Kurul Başkanı Tibisay Lucena, ertelemenin gerekçesi olarak, o sırada başlayan hükümet karşıtı gösterileri, düşük petrol fiyatlarını ve "dış güçlerin ülkeye açtığı ekonomik savaşı" gerekçe göstermişti. Muhalefet ise erteleme kararını, iktidarın seçim yapılması halinde alacağı olası yenilgiye karşı zaman kazanma hamlesi olarak değerlendirmişti.