Dolar

34,0740

Euro

38,0408

Altın

2.836,88

Bist

9.975,61

Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-08 01:45:43

Yemen'deki olaylar
Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Aden'e Tuğgeneral İydrus Kasım ez-Zubeydi'yi vali olarak atadı.

Yemen Haber Ajansı'nda (SABA) yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Hadi, Tuğgeneral Zubeydi'yi, bombalı saldırıda yaşamını yitiren Aden Valisi Tümgeneral Cafer Muhammed Sa'ad'ın yerine tayin etti.

Hadi'nin, ayrıca Albay Şelal Ali Şayia'yı Aden Emniyet Müdürü olarak görevlendirerek rütbesini tuğgeneralliğe yükselttiği ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Büyükelçiliğine, devrik lider Ali Abdullah Salih'in oğlu Ahmed Ali'nin yerine Fehd Said el-Menhali'yi atadığı belirtildi.

Önceki gün Aden Valisi Sa'ad'ın konvoyuna düzenlenen bombalı saldırıda, Sa'ad ve yanındaki 8 koruması hayatını kaybetmişti. Saldırının sorumluluğunu terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.

- Taiz'deki Husi saldırılarında 4 kişi öldü

Öte yandan, Taiz kentinde Ensarullah Hareketi (Husiler) militanları ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları, sivil yerleşim yeri olan Taiz'de Usayfire mahallesine havan topuyla saldırı düzenledi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, saldırıda 4 kişi öldü, 11 kişi de yaralandı. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu ve ölü sayısının artabileceği kaydedildi.

Yemen ordusu ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı güçler ile Husiler ve Salih destekçileri arasında şiddetli çatışmalara sahne olan Taiz'de, Husiler ve Salih yanlıları zaman zaman sivil yerleşim yerlerini hedef alıyor.

SON VİDEO HABER

Benfica, Kerem ve Orkun'un golleriyle kazandı

Haber Ara