Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-28 15:21:11

Yemen'deki olaylar
Yemen ordusu ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye destek veren Halk Direniş Güçleri'nin (HDG) Marib ilinde Şii Ensarullah Hareketine (Husiler) bağlı bazı askeri noktalarda kontrolü sağladığı bildirildi.

HDG kaynaklarından alınan bilgiye göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin havadan destek verdiği yönetim yanlısı kuvvetler, Marib kentinin batısındaki El-Masariye Tepesi ve etrafının kontrolünü ele geçirdi.

Husilerin destek hatları arasında bulunan ve stratejik öneme sahip bölgede çatışmaların devam ettiğini aktaran kaynaklar, koalisyona ait Apaçi tipi taarruz helikopterlerinin de çatışmalarda yer aldığını kaydetti.

- Sana'daki Husi hedeflerine 15 hava saldırısı düzenlendi

Öte yandan, emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, koalisyon uçakları, başkent Sana'da Husi Ensarullah Hareketi kontrolündeki Cebel en-Nehdeyn, El-Hafa ve Cebel Negem bölgeleriyle başkanlık konutuna 15 hava saldırısı düzenledi, saldırılarda çok sayıda kişi hayatını kaybetti ve yaralandı.

Kaynaklar, Husi uçaksavarlarının saldırılara karşılık verdiğini ifade ederken, saldırılara ilişkin Husi tarafından bir açıklama yapılmadı.

- Husi Militanları Suudi Arabistan'ın Cazan bölgesini vurduğu iddia edildi

Husi militanları, Suudi Arabistan-Yemen sınırındaki Cazan bölgesinde bazı beldeleri vurduğu iddia edildi.

Ensarullah Hareketi kontrolündeki SABA ajansında yer alan habere göre, devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı güçler ile Husi militanlar, Yemen sınırında yer alan Cazan bölgesinde bazı beldeleri top atışlarıyla vurdu.

Söz konusu iddiaya yönelik Suudi Arabistan tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, uzun süre siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, mart ayından bu yana yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için bu ülkede hava operasyonları düzenliyor. Söz konusu operasyonun ardından Husilerin genelde sınır bölgesinde düzenlediği saldırılarda, bugüne kadar, 50'den fazla Suudi Arabistan vatandaşı hayatını kaybetti.

SON VİDEO HABER

Sosyal medyada çıplak görüntü şantajı!

Haber Ara