Dolar

35,4621

Euro

36,6331

Altın

3.078,10

Bist

9.799,37

Ebubekir Sifil kimdir ?

Türk akademisyen, ilahiyatçı, araştırmacı, yazar, şair... Ebubekir Sifil kimdir? İşte Ebubekir Sifil biyografisi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-12 22:27:30

Ebubekir Sifil kimdir ?

Ebubekir Sifil, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 1960 yılında dünyaya geldi. İlk ve Ortaokulu eğitim hayatını Sarıkamış'ta, Lise eğitim hayatını ise Kars İmam-Hatip Lisesi'nde tamamladı. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

1978 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ne girdi. Eğitim Fakültesi'nden 1980 yılında ayrılarak Ankara Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu'na girdi. 1984-1985 öğretim yılında bu okulun Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu.

1986 yılına kadar serbest çalışan Sifil, özel şirkette Arapça mütercimlik yaptı.  1986- 1987 yılları arasındaki askerlik döneminden bir süre sonra daha serbest çalıştı. 1989 yılından 1993 yılı sonuna kadar Türkiye Diyanet Vakfı'nda yayın editörlüğü yaptı.

1980 yılından 1993 yılına kadar yazdığı şiirler MaveraDergâhYedi İklimİslâmî Edebiyat, Kayıtlar, Güneysu dergilerinde yayımlandı.

1993-1996 yılları arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde, 1998-1999 arasında ise Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. Daha sonra buradaki görevlerinden ayrıldı.

Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ndeki Yüksek Lisansını 1996 yılında bitirdi. Günümüzde fakültede Doktora yapmaktadır. 1999-2000 arası Yeni Mesaj gazetesinde günlük yazılar yazdı. 2000 yılından beri günlük yazılarını Millî Gazete'de devam ettirmektedirve Yalova Üniversitesi İslamî İlimler Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

Girişim, Kitap Dergisi, İlim ve Sanat, Bilgi ve Hikmet, İslamî Araştırmalar, İslami Edebiyat, Beyan, Altınoluk, Semerkand gibi dergilerde 1989 yılından itibaren yazıları yayımlandı.

Semerkand dergisinde her ay düzenli olarak yazılar yazmaktadır. Arapça'dan yaptığı bir çeviri Risale Yayınları arasında İhtilaftan Rahmete adıyla 1989'da yayınlandı. Çalışmanın ikinci baskısı "Mezhep Meselesi ve Fıkhî İhtilaflar adıyla" yer aldı yapıldı. Arapça'dan çevirdiği Makâlâtu'l-Kevserî adli eserin baskı hazırlıkları sürmektedir.

Günümüzde Hanefî mezhebinin fıkhî konulardaki hadis delillerinin yer aldığı eser olarak bilinen 22 ciltlik İ'lâu's-Sünen'in çevirisi üzerinde çalışmaktadır. Şu ana kadar bu eserin 7 cildinin tercümesi bitirilmiş ve yayıma hazır hale getirilmiştir.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından neşredilmekte olan İslam Ansiklopedisi'ne madde telif etmektedir. Telif ettiği maddeler, adı geçen ansiklopedinin XIV. cildinden itibaren yayımlanmaya başlamıştır.

ESERLERİ

- Sözü Müstakim Kılmak

- Hz. Ömer ve Nebevi Sünnet

- Böyle Seslendiler Allah Rasulu ve Hulefa-i Raşidin'den Hitabeler

- Sözü Müstakim Kılmak 2

- İstikamet Yazıları (2 Cilt)

- İslam ve Modern Çağ (3 Cilt)

- Modern Fetvalar Çağdaş Hurafeler

- İdrak ve Tasdik

- Çağdaş Dünyada İslami Duruş

- İslami Bilincin İhyası

- Modern İslam Düşüncesinin Tenkidi (2 Cilt)

- Sana Din'den Sorarlar -2

- Nüzul-i İsa (Bir İtirazın Tahlili)

- Muvatta Nüshaları Muhteva Analizi

- Sana Din'den Sorarlar-1

- Ehl-i Sünnet Akaidi Muhtasar Tahavi Akidesi Şerhi

- Müslümanca Bir Hayat İçin

- İhya ve İnşa

- Hikemiyat

- Sözü Müstakim Kılmak

- Modern İslam Düşüncesinin Tenkidi (2. Cilt)

- İslam ve Modern Çağ (3 Cilt Takım)

- Hazreti Ömer ve Nebevi Sünnet

- Modern Fetvalar Çağdaş Hurafeler-1

- İslam ve Modern Çağ 1

- İslami Duruş

 

Haber Ara