15 Eylül 1971 yılında İstanbul'da dünyaya gelen İbrahim Kalın Erzurum kökenli bir ailenin çocuğudur. Alanya Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi'nde Tarih okudu. İstanbul'da ki lisans eğitimini tamamladıktan sonra yüksek lisans tahsili için Malezya'ya gitti. Malezya'da ki yüksek lisans eğitimini bitirdikten sonra doktora için George Washington Üniversitesi'ne girdi.
AKADEMİK ÇALIŞMALARI
George Washington Üniversitesi de dahil College of the Holy Cross, Georgetown Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi'nde dersler verdi. Ağırlıklı olarak İslam düşüncesi ve İslam-Batı ilişkileri alanında dersler veren İbrahim Kalın, İslam Felsefesi, İslam ve Felsefe alanlarında da derin akademik çalışmalar yaptı.
Önemli birçok konunun tercüme ve çalışmasını yapan İbrahim Kalın, Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nın (SETA) kuruculuğunu yaptı. Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeliğine atanan Kalın, “İslam ve Batı” kitabını yayınlayınca okurların dünyasında tanınmaya başladı.
İslam ve Batı eseri İbrahim Kalın'a Türkiye Yazarlar Birliği Fikir Ödülü'nü kazandırdı. Birçok akademik ansiklopediye katkıda bulunan Kalın'ın desteklediği çalışmalar arasında Oxford Dictionary of Islam, Macmillan Encyclopedia of Philosophy, Encyclopedia of Religion gibi akademik eserler var.
DİPLOMATİK VE BÜROKRATİK GÖREVLERİ
Bürokratik hayatına 2009 yılında giren Kalın, Dış Politikadan Sorumlu Başbakan Başdanışmanlığı görevine getirildi. Bir yıl sonra Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü görevine atandı. 2012 ‘de Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevine getirilen Kalın, bir sonraki görevini Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı ile sürdürmeye başladı. 2014 yılında üstlendiği “Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü” görevine devam etmektedir.
Hakan Fidan'ın Dışişleri Bakanı atanmasının ardından boşalan MİT Müsteşarlığı koltuğuna Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın getirildi.
1992 yılında Neriman Kalın Hanımefendi ile dünya evine giren İbrahim kalın evli ve iki kız çocuğu babasıdır.
KİTAPLARI
İslam ve Batı
Akıl ve Erdem
Varlık ve İdrak
Ben, Öteki ve Ötesi İslam-Batı İlişkileri Tarihine Giriş
Bir Korku Ve Nefret Söylemi Olarak İslamofobi
Varlık ve İdrak: Molla Sadranın Bilgi Tasavvuru
Barbar Modern Medeni: Medeniyet Üzerine Notlar
Perde ve Mana: Akıl Üzerine Bir Tahlil