Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

ABD Başkan Yardımcısı “Temiz suyunuz yoksa unla bi bok yapamazsınız”

Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Kamala Harris The Nation dergisine verdiği röportajında, Gazze’de yemek yapmanın temiz su olmazsa nasıl gerçekleşeceğine, hatta kadınların hijyenik bağlarına kadar düşünüp sorguladığını söyledi.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-07-10 16:21:41

ABD Başkan Yardımcısı “Temiz suyunuz yoksa unla bi bok yapamazsınız”

Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Kamala Harris, 8 Temmuz'da sol görüşlü yayın organı The Nation'da yayınlanan röportajında, Gazze'de temiz su olmazsa nasıl yemek yapılacağına ve kadınların hijyen konusunda ne yaptığına, hatta hijyenik pedleri olup olmadığına kadar düşünüp sorguladığını söyledi.

The Nation'ın kadın muhabiri Joan Walsh'a cevaben Harris, "Dinleyin, bir durumu değerlendirme yeteneğimizin o durumun ayrıntılarını anlamamızla bağlantılı olduğuna kesinlikle inanıyorum. Başkana karşı kendimden bahsetmiyorum bile. Başından beri sorular sordum. Tamam, kamyonlar Gazze'ye un taşıyor. Ama olay şu ki Joan: Yemek yapmayı seviyorum. Ben de ekibime dedim ki: Temiz suyunuz yoksa unla bi bok yapamazsınız. Peki bunda neler oluyor? Şöyle sorular soruyorum: İnsanlar şu anda aslında ne yiyor? Hayvan yemi, ot yediklerine dair hikayeler duyuyorum… bu yüzden bu konuda düşünüyorum” dedi. “Benzer şekilde ben de ilk başta Gazze'deki kadınların hijyen konusunda ne yaptığını soruyordum. Pedleri var mı? Bunlar da insanları rahatsız eden konular” diye ekledi.

ÜNİVERSİTELİ GENÇLERİN DUYGULARINI İNSANİ BULDU

Kamala Harris röportajda ayrıca, Gazze savaşını kampüslerinde protesto eden öğrenciler hakkında 'insani duyguların tam olarak ne olması gerektiğini gösterdiğini' dedi. Protestoculara sempati duyduğunu da ifade ederken, kendisinin de kendisinin bu yönde bir tutum sergilediği yönündeki spekülasyonlar arttıkça onların tüm görüşlerine katılmadığını ekledi. "Bazı protestocuların söylediği ve benim kesinlikle reddettiğim şeyler var, dolayısıyla onların görüşlerini toptan onaylamak istemiyorum. Ama onu yönlendirmemiz gerekiyor. Arkasındaki duyguyu anlıyorum" ifadelerini kulandı.

Kaynak: The Nation, The Times of Israel

 

SON VİDEO HABER

'Gazze Kasabı'nı ekranda gören kadın, televizyonu imha etti!

Haber Ara