Dolar

34,0144

Euro

38,0139

Altın

2.826,99

Bist

9.975,61

ABD'de siyahi bir kadın bir polis memuru tarafından öldürüldü

ABD’de Illinois polisinin siyahi bir kadını evinde ölümcül şekilde vurduğunu kanıtlayan video yayınlandı. Konuyla ilgili konuşan ABD Başkanı Joe Biden, 'Sonya'nın müdahale eden bir memurun elinde ölümü bize, Siyah Amerikalıların çoğumuzun olmadığı şekilde güvenlikleriyle ilgili korkularla karşı karşıya olduğunu hatırlatıyor' dedi.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-07-23 14:59:31

ABD'de siyahi bir kadın bir polis memuru tarafından öldürüldü

Illinois polisi, evine davetsiz misafir olduğundan şüphelenilen birini bildirmek için 911'i arayan bir kadının ölümcül şekilde vurulmasına yol açan kaotik anları gösteren vücut kamerası görüntülerini yayınladı.

36 yaşındaki Sonya Massey'in Bağımsızlık Günü haftasının sonunda öldürülmesi, evine müdahale eden memurlardan birine karşı suç duyurusunda bulunulmasınave Başkan Joe Biden'ın kınamasına yol açtı.

Sangamon İlçesi Şerif Yardımcısı Sean Grayson polis teşkilatından kovularak resmi görevi kötüye kullanmakla suçlandı. Polis ise suçlamaları kabul etmedi.

Pazartesi günü Illinois Eyalet Polisi, memurların Massey'e tabancalarını ona doğrulturken kaynar su dolu bir tencereyi bırakması için bağırdıklarını gösteren vücut kamerası görüntülerini yayınladı.

Olay, 6 Temmuz'un erken saatlerinde Bayan Massey'nin, Chicago'nun güneyindeki Springfield'daki evine polisi çağırarak birisinin mülküne girdiğine inandığını bildirmesiyle başladı.

Massey evine girdiğinde görevliler onu içeride takip etti ve kimliğini ararken onu izledi.

Videoda polis memuru Grayson ocağın üzerinde duran bir tencereyi görüyor, ona doğru işaret ediyor ve "buradayken ateşe ihtiyacımız yok" diyor.

Massey tencereyi almak için ocağa doğru yürüyor. O ve polis memuru Grayson, iki kez şunu söylemeden önce, "dumanı tüten sıcak su" tenceresine gülüyor gibi görünüyorlar: "Seni İsa adına azarlıyorum" diyor.

Grayson, "Küfür etmesen iyi olur, yoksa yemin ederim ki seni suratından vururum" dedi. Daha sonra ona tencereyi bırakması için bağırırken tabancasını çekiyor.

Massey'nin eğilmeden önce "Tamam, özür dilerim" dediği duyuluyor.

Memur, onu vurduktan sonra şöyle dedi: "Başka ne yapacağız? Yüzüme sıcakkaynar su götürmüyorum."

Pazartesi günü, Sangamon İlçesi Eyalet Savcılığı, Grayson'ın Massey'e karşı güç kullanmasının haklı olmadığını söyledi.

Başkan Biden ise yaptığı açıklamada genç kadının ailesi adına "kalbinin kırıldığını" söyledi.

"Sevgili bir anne, arkadaş, kız ve genç bir siyahi kadın olan Sonya Massey bugün hayatta olmalıydı" dedi.

"Sonya'nın müdahale eden bir memurun elinde ölümü bize, Siyah Amerikalıların çoğumuzun korkmadığı şekilde güvenlikleriyle ilgili korkularla karşı karşıya olduğunu hatırlatıyor."

Bayan Massey'in ailesinin avukatları, savcıları Bay Grayson'a karşı hızlı harekete geçmeleri nedeniyle övdü.

Avukat Benjamin Crump, görüntülerin "Amerika'nın vicdanını şok edeceğini" söyledi.

"Bu kadar anlamsız, bu kadar gereksiz, bu kadar haksız, bu kadar anayasaya aykırı" dedi.

Kaynak: BBC

SON VİDEO HABER

Mısırlı kiracı evinde ölü bulundu

Haber Ara