Dolar

33,9762

Euro

37,6709

Altın

2.725,36

Bist

9.771,16

ABD'de Yahudiler Siyonist rejimi protesto etti

ABD Kongre binası polisi, İsrail başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Kongre'de konuşma yapmasından bir gün önce, ABD'nin İsrail'e askeri desteğini protesto eden Yahudi aktivistleri kongre binasında tutukladı. Yaklaşık 200 kişi tutuklandı.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-07-24 13:52:26

ABD'de Yahudiler Siyonist rejimi protesto etti

ABD'de yüzlerce Yahudi ve Yahudi olmayan gösterici dün ABD Capitol Hill'de Gazze'deki savaşı protesto etti. Protesto, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Kongre'de konuşmasının planlanmasından bir gün önce Cannon House ofis binasının kubbeli kısmında gerçekleşti. Kongre binası polisi ise Cannon Rotunda'da Gazze savaşını protesto eden yaklaşık 200 kişi tutukladı.

PROTESTOCULAR: GAZZE'Yİ YAŞATIN

Ulusal bir Yahudi karşıtı Siyonist örgüt olan Yahudi Barışın Sesi tarafından düzenlenen protestoya hahamlar, öğrenciler, İsrailli Amerikalılar ve Holokost'tan sağ kurtulanların torunları katıldı. Grubun sözcüsü Sonya Meyerson-Knox, grubun, seçilmiş yetkililerin Netanyahu ile görüşeceğinden "dehşete düştüğünü " söyledi.

Barış İçin Yahudi Sesi aktivist grubu tarafından düzenlenen protestocular, üzerinde "bizim adımıza değil" ve "Yahudiler İsrail'i silahlandırmayı bırakın diyor" ifadelerinin bulunduğu kırmızı tişörtler giydiler. Bazıları "hemen ateşkes" ve "Gazze'yi yaşatın" yazılı pankartlar taşıdı.

Yahudi Barışın Sesi sosyal medyada şöyle yazdı: "Geçtiğimiz 9 ay boyunca Gazze'de bizim adımıza gerçekleştirilen ve hükümetimiz tarafından finanse edilen sayısız dehşete tanık olduk."

Polis tutuklama rakamlarını hemen vermedi ve açıklamasında şöyle denildi: "Yasal olarak içeri giren kişilere durmalarını yoksa tutuklanacaklarını söyledik. Durmadılar, biz de onları tutukluyoruz."

YAHUDİ BARIŞIN SESİ: YETER ARTIK, DEHŞET İÇİNDEYİZ

Yahudi Barışın Sesi İcra Direktörü Stefanie Fox, "Dokuz ay boyunca, İsrail hükümetinin ABD Kongresi tarafından silahlandırılıp finanse edilen bir soykırım gerçekleştirmesini ve Biden yönetiminin bugün bu dehşeti sona erdirme gücüne sahip olmasını dehşet içinde izledik" dedi. örgütün internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi: “Bunun yerine başkanımız Netanyahu ile görüşmeye hazırlanıyor ve Kongre liderliği onu Kongre'ye hitap etme davetiyle onurlandırdı. Yeter artık."

Kaynaklar: The Washington Post/ x.com/AlArabiya_Eng/ wqln.org (npr)/ en.tempo.co

Haber Ara