Dolar

34,0263

Euro

37,8506

Altın

2.825,42

Bist

9.577,46

ABD'den İsrail'e sakinlik çağrısı ve İngiltere Lübnan görüşmesi

ABD Dışişleri bakanı Antony Blinken, Golan saldırısıyla ilgili İsrail Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmede sakinlik çağrısında bulundu. İngiltere Dışişleri bakanı David Lammy ise Lübnan Başbakanı Necip Mikati'yle telefon görüşmesi yaptı.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-07-29 12:35:33

ABD'den İsrail'e sakinlik çağrısı ve İngiltere Lübnan görüşmesi

Reuters'in aktardığına göre, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'in Hizbullah'ı sorumlu tuttuğu Golan Tepeleri'ne yapılan füze saldırısını görüşmek üzere bugün İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Blinken, çatışmanın tırmanmasının önlenmesinin önemini vurguladı.

İki taraf, İsrail-Lübnan sınırının her iki yakasındaki vatandaşların evlerine dönmelerine izin vermek için diplomatik bir çözüme ulaşma çabalarını ve Gazze'de ateşkes sağlanması ve orada tutulan rehinelerin serbest bırakılması için devam eden çabaları görüştü.

Diğer yandan İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, bugün geçici Başbakan Necip Mikati ile yaptığı görüşmede Lübnan'daki artan gerginlik konusundaki endişesini dile getirdi.

Lammy, Lübnan hükümetinin bölgedeki tüm şiddete son verilmesi çağrısında bulunan son açıklamasını memnuniyetle karşıladı. Lammy, X'te yaptığı bir paylaşımda, "Bugün Başbakan Necip Mikati  ile artan gerginlik konusundaki endişemi dile getirmek ve Lübnan Hükümeti'nin tüm şiddete son verilmesi çağrısında bulunan açıklamasını memnuniyetle karşıladım" dedi.

Lammy ve Mikati, çatışmanın genişlemesinin kimsenin çıkarına olmadığı konusunda hemfikir.

Kaynak: Reuters/lbcgroup.tv

 

Haber Ara