Dolar

32,7525

Euro

35,0851

Altın

2.450,67

Bist

10.647,91

ABD insan ticareti raporu 2024: SDG Kandil'de çocukları eğitiyor

ABD, Suriye’de müttefik Kürt milislerin Suriye'de çocuk silah altına almaya devam ettiğini kabul etti.

3 Gün Önce Güncellendi

2024-06-27 10:35:53

ABD insan ticareti raporu 2024: SDG Kandil'de çocukları eğitiyor

Amerika Birleşik Devletleri, Suriye'deki müttefik milislerinin kendi saflarında çocuk asker toplamaya ve kullanmaya devam ettiğini kabul etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Pazartesi günü yayınladığı 2024 İnsan Ticareti Raporu'na göre, Amerikan ordusunun desteklediği, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) çatısı altında kuzeydoğu Suriye'de bulunan Kürt milisler, kendi bölgelerinde ve çevresinde "erkek ve kız çocuklarını askere alıyor.”

KANDİL'DE EĞİTİM VERİYORLAR

ABD Dışişleri Bakanlığı raporunda, "Gözlemciler bu çocukların Irak'ın Kandil Dağları'nda askeri eğitim gördüklerini bildiriyor" denildi.

Milislerin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin “çocukların SDG saflarında silah altına alınmasına ve kullanılmasına son verilmesi ve çocukların SDG saflarından terhis edilmesi” yönündeki eylem planını uygulamaya yönelik yapıldığı iddia edilen anlaşmaya rağmen, raporda, 2022 ve 2023'te uluslararası bir örgütün, “SDG'ye bağlı silahlı grupların çocukları silah altına alıp kullandığını bildirdiği” belirtildi.

ÇOCUKLARI DERS EĞİTİM KAMPI DİYE KANDIRIYORLAR!

Raporda ayrıca, terör örgütü Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK) militan gençlik kanadı Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'nin (YDG-H) "kuzeybatı Suriye'de erkek ve kız çocuklarını silah olarak askere almaya, eğitmeye ve kullanmaya devam ettiği" belirtildi. 12 yaşındaki çocuklar dahi özellikle “kuzeydoğu Suriye'deki eğitim kurslarına yönelik sahte duyurular yoluyla” kandırılıyor.

ABD hükümetinin konuyla ilgili son raporu, geçen ay yayınlanan BM raporunun, Suriye'deki Kürt milislerin ve onlara bağlı savaşçıların 2023'te 231 çocuğu zorla kendi silahlı saflarına entegre ettiğini ortaya koymasının ardından geldi.

Kaynak: middleeastmonitor.com

Haber Ara