Dolar

34,0768

Euro

38,0580

Altın

2.833,62

Bist

9.975,61

ABD Irak'tan Suriye'ye füze fırlatma sistemi nakletti

ABD konvoyu füze fırlatma sistemlerini Irak'tan doğu Suriye'ye nakletti. ABD ordusunun Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke iline kamyon dolusu mühimmat ve lojistik ekipman gönderdiği bildirildi.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-07-23 16:16:55

ABD Irak'tan Suriye'ye füze fırlatma sistemi nakletti

Washington, Arap ülkesindeki petrol rezervlerini ve doğal kaynakları yağmalama girişimlerini hızlandırırken, ABD ordusunun Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke iline kamyon dolusu mühimmat ve lojistik ekipman gönderdiği bildirildi.

Yerel aktivist Halid el-Hasakawi, dört adet kendinden tahrikli karadan havaya Avenger füze sistemi taşıyan bir ABD askeri konvoyunun dün yasadışı El Velid sınır kapısından Suriye topraklarına girdiğini ve Rmeilan yakınındaki ABD tarafından işletilen hava alanına doğru yola çıktığını söyledi.

Avenger'ın, seyir füzelerine, insansız hava araçlarına, alçaktan uçan sabit kanatlı uçaklara ve helikopterlere karşı kara birimleri için mobil, kısa menzilli "hava savunma" koruması sağladığını, FIM-92 Stinger füzeleriyle yüklü olduğunu ve 443 kilometre operasyonel menzile sahip olduğu belirtildi.

Hasakawi ayrıca, kısa menzilli hava savunma sistemlerinden birinin daha sonra kuzeydoğudaki Haseke kentindeki Kharab el-Jir Havalimanı'ndaki yasa dışı ABD askeri üssüne nakledildiğini, geri kalanların ise ABD'nin yanı sıra el-Şedadi üssüne, komşu Deyr el-Zor vilayetindeki el-Omar petrol sahası ve Conoco gaz sahasındaki askeri tesislere gönderildiğini belirtti.

DEYR –EL ZOR'DA ABD ASKERİ ÜSSÜ HEDEF ALINDI

Washington'un İsrail'in Gazze'ye yönelik kanlı saldırısına verdiği destek konusunda ABD karşıtı duyguların arttığı bir dönemde, bir füze Suriye'nin doğusundaki Deyr el-Zor eyaletindeki bir ABD askeri üssünü hedef aldı.

Haber, ABD ordusunun daha önce müttefik Kürt Halk Koruma Birlikleri (YPG) militan grubu tarafından kontrol edilen bölgelere silah ve lojistik malzeme taşıyan 40 araçlık bir konvoy göndermesinin ardından geldi.

ABD, askerlerinin, Amerikan güçleri ve Washington'la müttefik despotik bir Arap rejimi tarafından eğitildiğine ve tedarik edildiğine yaygın olarak inanılan kötü şöhretli IŞİD teröristlerinin yeniden dirilişini önlemek için orada olduğunu ısrarla iddia ederek Doğu Suriye'deki yasadışı askeri varlığını haklı çıkarmaya çalıştı.

ŞAM, İŞGAL ALTINDAKİ TOPRAKLARIN KONTROLÜNÜ YENİDEN SAĞLAYACAĞINAN EMİN

Bu arada Şam, defalarca Washington'u, ülkenin petrol kaynaklarının yüzde 90'ını ve en iyi tarım arazilerini kontrol ederek, ülkeye acımasız yaptırımlar uygulayarak ve ilaç ve gıdadan acil durumlara kadar her şeyin ithalatını engelleyerek Suriye'ye kasıtlı olarak ekonomik bir savaş yürütmekle suçladı.

Ancak Suriyeli yetkililer Şam'ın işgal altındaki tüm topraklar üzerindeki kontrolünü yakında yeniden sağlayacağından emin olduklarını da ifade etti. Ayrıca, ABD'nin IŞİD teröristlerine karşı koruma vaadine güvenen ülkedeki etnik Kürtlere, Washington'un ülkenin kaynaklarını yağmaladıktan sonra yakında onları yüzüstü bırakacağı konusunda uyarıda bulundular.

Kaynak: Press tv

SON VİDEO HABER

Benfica, Kerem ve Orkun'un golleriyle kazandı

Haber Ara