Dolar

32,5723

Euro

35,0416

Altın

2.455,63

Bist

10.550,18

ABD'nin, katledilen Filistinli sayısının açıklanmasına bile tahammülü yok

Amerika Birleşik Devletleri'nde milletvekilleri bu hafta hükümetin Gazze'de İsrail tarafından öldürülen Filistinlilerin sayısının açıklanmasını sansürleme için oylama yaptı.

2 Gün Önce Güncellendi

2024-07-01 12:20:23

ABD'nin, katledilen Filistinli sayısının açıklanmasına bile tahammülü yok

ABD Temsilciler Meclisi'nde 269'a karşı 144 oyla kabul edilen iki partili yasa değişikliği, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, Gazze Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan rakam ve istatistiklere atıfta bulunmak için uluslararası ilişkiler bütçe fonlarını kullanmasını engellemeye çalıştı. Böylece, İsrail'in dokuz aydır süren saldırısından bugüne kadar öldürdüğü Filistinlilerin sayısından bahsetmeyi sansürlemek amaçlandı.

DEMOKRAT VE CUMHURİYETÇİLER DESTEKLİYOR

Ezici bir çoğunlukla oylanan ve 62 Demokrat ve 207 Cumhuriyetçi tarafından desteklenen değişiklik önerisi şimdi değerlendirilmek üzere Senato'ya gidecek. Tasarı kabul edilirse, ABD hükümetinin İsrail işgalinin bugüne kadar Gazze Şeridi'nde en az 37,765 Filistinliyi öldürdüğünü ve 86,429 Filistinliyi de yaraladığını kabul etmesi yasaklanmış olacak. Halen Gazze'deki sağlık bakanlığı tarafından açıklanan bu istatistiklerin de gerçek ölü ve yaralı sayısını olduğundan çok daha az gösterdiğinden şüpheleniliyor.

TLAİB: 1948'DEN BU YANA FİLİSTİNLİLERİ SİLMEK İÇİN ÇABALIYORSUNUZ

Filistin asıllı Amerikalı Kongre üyesi Rashida Tlaib, oylama öncesinde Temsilciler Meclisi'nde yaptığı konuşmada 1948'den bu yana "özellikle bu mecliste Filistinlileri insanlıktan çıkarmak ve Filistinlileri varoluştan silmek için koordineli bir çaba olduğunu" ifade etti.

Gazze'de her saat altı çocuğun öldürüldüğünün altını çizerek, "Ancak Filistinliler sadece sayılardan ibaret değildir. Bu rakamların arkasında gerçek insanlar var - hayatları ellerinden alınmış ve aileleri parçalanmış anneler, babalar, oğullar, kızlar ve biz bunu saklamaya çalışmamalıyız" dedi.

Tlaib, milletvekili arkadaşlarının "Filistinlilerin varlığını kabul etmek bile istemediklerini" vurguladı. “Ne yaşarken ne de şimdi, öldüklerinde bile. Bu kesinlikle iğrenç. Bu soykırımın inkârıdır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: middleeastmonitor

Haber Ara