Dolar

34,0768

Euro

38,0580

Altın

2.833,62

Bist

9.975,61

ABD ve güney Kore ortak tatbikat başlattı

ABD ve Güney Kore üç haftalık ortak hava tatbikatı düzenliyor.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-07-25 14:37:57

ABD ve güney Kore ortak tatbikat başlattı

ABD ordusu dün yaptığı açıklamada, Güney Kore ve ABD'nin "savaş yeteneklerini" "keskinleştirmeyi" amaçlayan en son ortak askeri hava tatbikatlarını başlattığını söyledi.

Seul ve Washington'un ABD F/A-18 ve F-35B savaş uçaklarını içeren üç haftalık hava kuvvetleri tatbikatları Salı günü Kore başkentinin güney şehri Suwon'da başladı. Pyongyang ise bu askeri eğitim simülasyonlarını sahte işgal uygulamaları olarak gördü.

Kuzey Kore, 30 Haziran'da Güney Kore, Japonya ve ABD'nin daha önce gerçekleştirdiği ortak askeri tatbikatları kınamış ve bunları "Asya NATO'su" olarak nitelendirmişti.

Güney Kore Genelkurmay Başkanı o dönemde yaptığı açıklamada, üç günlük askeri eğitimin "balistik füze savunması, hava savunması, denizaltı karşıtı savaş, arama ve kurtarma, deniz tecriti ve savunma siber eğitimi konularına" odaklandığını söyledi.

ABD Donanması'nın nükleer güçle çalışan uçak gemisi USS Theodore Roosevelt, Japonya'nın güdümlü füze destroyeri JS Atago ve Güney Kore'nin KF-16 savaş uçağı tatbikatlara katılan varlıklardan birkaçıydı.

SON VİDEO HABER

Benfica, Kerem ve Orkun'un golleriyle kazandı

Haber Ara