Dolar

33,8935

Euro

37,6010

Altın

2.814,30

Bist

9.685,49

Afrika ülkesinden İsrail'e silah taşıyan gemiye engel

Filistin'e uzun süredir destek veren Afrika ülkesi Namibya, İsrail'e silah taşıyan gemiye müdahale sonrası açıklamada bulundu.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-08-28 17:20:29

Afrika ülkesinden İsrail'e silah taşıyan gemiye engel

Namibya'nın resmi gazetesi New Era'nın dünkü haberine göre, İsrail'e gitmek üzere patlayıcı madde taşıdığından şüphelenilen bir geminin güney Afrika ülkesinin limanlarına yanaşması engellendi.

MV Kathrin adlı gemi, Cuma günü Walvis Körfezi limanında durmak için izin istedi.

Namibya Adalet Bakanı Yvonne Dausab olayla ilgili açıklamasında geminin nereden yelken açtığının belirsiz olduğunu söyledi, ancak BBC, geminin Vietnam'dan ayrıldığını ve Cebelitarık Boğazı üzerinden Akdeniz'e şüpheli bir rotada kuzeye yelken açmadan önce Namibya'ya yanaşması gerektiğini iddia etti.

Bakan, "Bir geminin İsrail'e yönelik silah taşıdığına dair ihbar aldıktan sonra... İlgili makamlardan MV Kathrin gemisinin Walvis Bay limanına yanaşmasına izin verilmemesini talep ettim" dedi.

Kararın, Namibya'nın İsrail'in Gazze'de devam eden düşmanlıklarına ilişkin tutumuyla ve Afrika ülkesinin "İsrail'in savaş suçlarını, insanlığa karşı suçlarını, soykırımını ve Filistin'in hukuka aykırı işgalini desteklememe veya bunlara ortak olmama yükümlülüğü" ile uyumlu olduğunu da sözlerine ekledi.

RT

Haber Ara