Dolar

34,0653

Euro

37,9039

Altın

2.818,26

Bist

9.758,14

Alman askerlerini öldürme planı yapan Suriyeli şahıs tutuklandı

Alman savcılık yetkilileri, yakalanan şüphelinin iki bıçak taşıdığını ve askerlere öğle yemeği yediği sırada saldırmayı planladığını söyledi.

4 Gün Önce Güncellendi

2024-09-13 21:14:43

Alman askerlerini öldürme planı yapan Suriyeli şahıs tutuklandı

Almanya'nın Bavyera eyaletinde polis, birden fazla askeri bıçaklayarak öldürmeyi planladığı iddiasıyla bir Suriyeli göçmeni tutukladı. Tutuklama, Almanya'nın "İslamcı terör gruplarına" yönelik baskı kapsamında sınır güvenliğini sıkılaştırmasıyla birlikte geldi.

Münih'teki savcılar Cuma günü Alman medyasına yaptıkları açıklamada, 27 yaşındaki adamın dün tutuklandığını ve "devleti tehlikeye atan ciddi şiddet eylemi" planlamakla suçlandığını söyledi.

Savcıların "radikal İslam ideolojisinin iddia edilen takipçisi" olarak tanımladığı şüphelinin yakın zamanda iki adet 40 cm'lik bıçak edindiği ve öğle tatillerinde askeri kışlanın yakınında toplanacakları Bavyera şehri Hof'ta "Bundeswehr askerlerine saldırmayı" planladığı bildirildi.

Açıklamada, Suriyeli adamın "halk arasında dikkat çekmek ve belirsizlik hissi yaratmak için mümkün olduğunca çok kişiyi öldürmeyi" planladığı iddia edildi.
Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, şüphelinin 2014 yılında Almanya'ya sığınmacı olarak geldiğini açıkladı. Hermann, polisin Çarşamba günü şüpheliyi tanıyan birinden onu dengesiz bir uyuşturucu kullanıcısı olarak tanımlayan bir ihbar aldığı bilgisini ekledi.

Almanya, çoğunluğu eski şansölye Angela Merkel'in 2015 yılında ülke sınırlarını açması ve sığınma başvurularına sınır getirilmeyeceğini duyurmasının ardından gelen yaklaşık bir milyon Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapıyor.

On yıl öncesinden başlayan bombalı saldırılar, bıçaklamalar, silahlı saldırılar ve kamyon saldırılarından sonra Almanya, Merkel'in politikalarını tersine çeviriyor.

İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Pazartesi günü, yasadışı göçü engellemek ve "İslamcı terör grupları" ve ulusötesi organize suçlardan kaynaklanan tehditleri ele almak amacıyla önümüzdeki altı ay boyunca ülkenin kara sınırlarında pasaport kontrollerinin yeniden uygulanacağını duyurdu.

Faeser'in duyurusu, bir Suriyeli sığınmacının Solingen şehrindeki bir festivalde düzenlenen saldırıda üç kişiyi bıçaklayarak öldürmesi ve sekiz kişiyi yaralamasının ardından polise teslim olmasından bir aydan kısa bir süre sonra geldi. Saldırının sorumluluğunu DAEŞ terör örgütü üstlenmişti.

Saldırıların ardından göçmen karşıtı Almanya İçin Alternatif (AfD) ve Sahra Wagenknecht İttifakı (BSW) partileri Thüringen ve Saksonya eyalet seçimlerinde önemli kazanımlar elde etti. AfD şu anda Brandenburg'da ilk sırada yer alıyor ve bu ayın sonlarında başka bir eyalet seçimi yapılacak.

RT

Haber Ara