Dolar

34,2438

Euro

37,0584

Altın

2.993,38

Bist

8.654,39

Alman obüsleri Ukrayna'da işe yaramıyor

Berlin tarafından sağlanan silahların bozulduğu ve kırılgan silahların ateşlenmesini sağlayacak kadar yedek parça olmadığı bildiriliyor.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-11-19 00:41:29

Alman obüsleri Ukrayna'da işe yaramıyor

Der Spiegel'in bildirdiğine göre, Alman Panzerhaubitze-2000 topçu silahları Ukrayna'daki muharebenin zorluklarına dayanamıyor. Berlin, topları çalışır durumda tutmak için yeterli yedek parça tedarik etmedi.

Almanya, Ukrayna'ya son teknoloji ürünü Panzerhaubitze (PzH) 2000 kundak motorlu obüslerinden 14 adet gönderdi. Ancak sorunlar savaş alanına girdikleri anda ortaya çıktı. Alman gazetesine göre, silahlar "aşınma ve yıpranma" sorunu yaşıyordu ve Temmuz ayında hata mesajları gösteriyordu. Bunlardan altı tanesi kısa süre önce onarım için Litvanya'ya gönderildi.

YEDEK PARÇA SIKINTISI

Bu toplardan sadece beş tanesi savaş alanına geri dönecek. Ne Alman ordusu ne de silah endüstrisi, tüm silahları tamir etmek için gerekli yedek parçaları sağlayamadı. Raporun devamında teknisyenlerin diğerlerini tamir etmek için birini yok etmek zorunda kaldıklarını açıkladı.

Der Spiegel, Alman hükümetinin ordunun onu "kapsamlı yedek parça paketleri" sipariş etmesi konusunda uyardığı yaz sonundan beri parça kıtlığının farkında olduğunu iddia etti. Görünüşe göre böyle bir sipariş verilmedi ve sıkıntısı Almanya'nın Slovakya'da bir onarım merkezi kurma planlarını engelledi.

UYUMSUZ MÜHİMMAT KULLANILIYOR

Eylül ayından bu yana planlanan ve Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht tarafından bu hafta başlarında duyurulan onarım merkezi, Berlin tarafından Ukrayna'ya gönderilen obüslerin ve hava savunma sistemlerinin bakımını yapacak.

Haberde, Alman askeri yetkililerinin Ukrayna'nın her bir PzH 2000'den günde 300 mermi attığına inandıkları belirtildi. Der Spiegel'in Temmuz ayında arızalı silahlarla ilgili ilk makalesi, günde 100 merminin yüksek yoğunluklu kullanım olarak kabul edildiğini ve cephane kıtlığının Ukrayna'yı topları uyumsuz mühimmatla kullanmaya zorladığını kaydetti.

Russian Today

Haber Ara