Dolar

34,2398

Euro

37,6309

Altın

2.920,13

Bist

9.109,34

Almanya'da yükselen İslam karşıtlığı oranı yüzde 114

Almanya'da artan cami saldırıları ülkedeki Türk birliğini endişelendiriyor. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Sekreteri Eyüp Kalyon, “İsrail’in Gazze savaşından bu yana saldırılar daha da arttı' dedi. Artan İslamafobik olaylar da ülkedeki aşırı sağın yükselişine de işaret ediliyor.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-07-08 12:24:50

Almanya'da yükselen İslam karşıtlığı oranı yüzde 114

Almanya'da camilere yönelik saldırıların artması, Almanya'daki Türk İslam Birliği'nin yetkililere harekete geçme çağrısı yapmasına neden oldu.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Sekreteri, Alman kamuoyunu ve siyasetçilerini ülkede Türk camilerine yönelik artan Müslüman karşıtı saldırılara karşı harekete geçmeye çağırıyor. DİTİB, Avrupa'nın en büyük Türk diasporasına ev sahipliği yapan Almanya'da 800'den fazla camiyi yönetiyor.

Eyüp Kalyon, bu saldırıların tehditlerden Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına, İslam'da yenmesi yasak olan domuz etinin camilere kötü niyetle dağıtılmasına kadar uzandığını söylüyor. Bu olaylar polise bildirildiğinde ise yetkililer yeterince ilgi göstermemekle, hatta konuyu inkar etmekle suçlandı.

DİTİB ayrıca nefret mektuplarında da artış olduğunu bildirdi. Örgüt, nefret dolu ve tehdit edici materyaller içeren en az 17 e-posta ve mektup aldığını söyledi.

“Camilerimize zarar vermeye, Müslümanlara meydan okumaya çalışıyorlar. DİTİB bu tür saldırıları hemen polise bildiriyor... Ama biz endişeliyiz. Buradaki Müslümanları, özellikle de çocukları korkutuyor. Kaylon, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alman siyasetçilerin bu durumu ciddi olarak görüp çözüm bulmasını bekliyoruz" dedi.

CLAIM: OLAYLAR YÜZDE 114 ORANINDA ARTTI

İslamofobiyi ve Müslüman karşıtı nefreti izleyen bir STK ağı olan CLAIM, 2023 yılında 1.926 Müslüman karşıtı olay kaydetti; bu da yüzde 114'lük bir artışa işaret ediyor.

Almanya'daki camilerde 2023 yılı boyunca İslamofobik bağlantılı vandalizm, taciz ve tehditlerde artış bildirilirken Kaylon, İsrail'in Gazze savaşından bu yana saldırıların daha da arttığına dikkat çekti.

Müslümanları hedef alan olayların yanı sıra İslami dini mekanlara, mezarlıklara ve diğer kurumlara yönelik saldırı da arttı.

Bireylere yönelik saldırıların çoğu ise sözlü tacizden oluşuyordu ve kadınları hedef alıyordu. Ayrıca dört cinayete teşebbüs vardı.

AŞIRI SAĞCI AFD PARTİSİNİN YÜKSELİŞİ DE TETİKLEYİCİ UNSUR

CLAIM ayrıca her iki Almandan birinin İslamofobik görüşlere sahip olduğunu gösteren bir anketi de bildirdi. Almanya'da İslamofobinin yükselişi, programında İslam'ın Almanya'ya ait olmadığını belirten aşırı sağcı Almanya İçin Alternatif'in (AfD) geçen yıl anketlerde ikinci sıraya yükselmesi ve ana akım partileri göç ve İslami göç üzerine daha sert konuşmaya yöneltmesiyle ortaya çıktı.

Kaynak: newarab.com

SON VİDEO HABER

'Taklitman': 'Dünyada en çok ses çıkartan insan'

Haber Ara