Dolar

34,2631

Euro

37,3613

Altın

2.914,51

Bist

8.699,19

Almanya: Sevinecek bir şey yok! Tank desteğinden memnun değiliz

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Berlin'in modern Leopard 2 tanklarını Kiev'e gönderme kararını kutlayanları anlayamadığını söyledi.

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-01-26 20:41:42

Almanya: Sevinecek bir şey yok! Tank desteğinden memnun değiliz

Boris Pistorius, on yıllardır ülkede çok az sorunun böyle bir bölünmeye neden olduğunu kabul etti.

Pistorius, gazetecilere verdiği demeçte, Alman toplumu içinde çok az sorunun bu tür fikir ayrılıklarına neden olduğunu kabul ederek, "böyle bir kararın ne kadar zor olduğunu gösterdiğini" ifade etti.

Pistorius, tankları bir savaş bölgesine göndermekten endişe duyan herkese katıldığını belirtti.

"NEŞELENECEK BİR ŞEY YOK"

Bakan, "Tank teslimatları üzerine memnuniyetle 'Şükürler olsun' diye bağıranlara pek sempati duymuyorum, bunun için bir neden yok. Bir savaştan bahsediyoruz ve bununla neşelenmek hiçbir şey hoş değil." ifadelerini kullandı.
Pistorius'un açıklaması, Berlin'in bu hafta başlarında Kiev'e taahhüt ettiği tankların büyük olasılıkla Mart sonu veya Nisan başında Ukrayna'ya ulaşacağı açıklamasının ardından geldi. Berlin, Ukrayna için en son tank versiyonlarından biri olan 14 Leopard 2A6 serisinden tank filosu tedarik sözü verdi. Almanya ayrıca stoklarında Alman yapımı ağır teçhizat bulunan diğer ülkelerin de bunları Ukrayna'ya göndermesine izin vereceğini söyledi.

"PAZARLIK YAPTIK"

Saksonya-Anhalt'taki bir askeri üssü ziyareti sırasında konuşan Pistorius, Berlin'in Kiev'e tank göndermek için çok uzun süre beklediği yönündeki eleştirileri dikkate almadı.

Bakan, “Tereddüt etmedik. Pazarlık yaptık. Müttefiklerimizle, ortaklarımızla ve arkadaşlarımızla şu anda yapılacak en iyi şeyin ne olduğunu konuştuk" diyerek söz konusu gelişmeyi "savaş ve güven meselesi" olarak değerlendirildiğini vurguladı.

"Bu karardan herkesin memnun olması gerektiğini düşünüyorum çünkü gereğini yapıyoruz" diyen Pistorius, tankların Ukrayna'ya yeterince erken varacağına inandığını da sözlerine ekledi.

Öte yandan ABD, M1 Abrams tanklarından 31 adet Ukrayna'ya göndermeyi planladığını duyurdu. Rusya ise bu gelişmeye, Batılı ülkeler tarafından yapılan tank teslimatlarının "NATO'nun Ukrayna'daki çatışmaya doğrudan katılımı büyüdü" açıklamasıyla karşılık verdi.

RT

 

SON VİDEO HABER

Kurt saldırısında sürü neredeyse yok oldu

Haber Ara