Amerikalıların %45'inin, en az bir gecesini cezaevinde geçirmiş akrabası var
Perşembe günü yayınlanan bir araştırmaya göre, Amerikalıların % 45'inin en az bir geceyi hapiste geçiren yakın bir aile üyesi var. Bir kez daha ABD'deki hapsedilmenin kitlesel doğasını görüyoruz.

Oluşturma Tarihi: 2018-12-08 13:40:00

Güncelleme Tarihi: 2018-12-08 13:40:00

TİMETÜRK ÇEVİRİ

Başkan Donald Trump'ın, hapishane nüfusunu azaltması gereken uyuşturucu vakalarında verilen cezaları ıslah etmek için iki partili bir yasa tasarısını desteklemesiyle soruşturma başlatıldı.

Cornell Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından yapılan araştırmalar, yetişkinlerin yaklaşık % 45'i, bir ebeveyn, eş, çocuk, erkek kardeş veya kız kardeşin hayatlarında en az bir kez hapiste 1 gece geçirdiğini ortay koydu.

FWD tarafından finanse edilen bu çalışmaya göre, ankete katılanların % 22,8'i bir aydan fazla hapis cezasını, % 13,9'u bir ay hapsi ve % 3'ünden fazlası bir yıl hapis cezası almıştır.
Bu anket, ağır mali ve psikolojik hapis yükünün sonuçlrını ortaya koymaktadır.

Bu yaz, Amerikan nüfusunun temsilcisi olan 4.041 yetişkinle röportaj yapıldı. Yanıtlardan yola çıkarak, 6,5 milyon Amerikalı yetişkinin şu anda cezaevinde bir akrabası olduğu tahmin ediliyor.

Ankete katılanların % 63'e karşılık % 42'si en az bir gece tutukluluk geçirilmiş akrabası olduğu ve siyahların beyazlardan daha fazla endişe duyduğunu teyit ediyor.
Bir buçuk milyon mahkum.

1980'den bu yana özellikle baskıcı yasaların kabul edilmesi, Birleşik Devletler'deki hapishane nüfusunun havaya uçurdu. Federal hapishanelerdeki bir buçuk milyon mahkum sayısının kırk yıl öncesine göre dört kat kat daha fazla olduğunu görüyoruz.

Son yıllarda trendi tersine çevirmek için adımlar atılmıştır. Donald Trump tarafından Kasım ayı ortasında onaylanan tasarı, Cumhuriyetçi ve Demokrat senatörler tarafından benimsendi. Özellikle, bir uyuşturucu davası veya küçük bir dava olması durumunda, cezaevindeki 25 yıllık cezaların kaldırılmasını amaçlanmaktadır. Ancak ceza davalarındaki bazı muhafazakâr sertlikler, yasanın kabul edilmesini engelliyor.

Kaynak: BFMTV, AFP